big big tongue

big big tongue

我是 big big tongue
訊息
正顯示第 110 篇(共 30 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
香脆雞扒包配薯條
香脆雞扒包配薯條
MAR 24

蘇杭冰室之下午茶 帶埋bb 去食下午茶,入到去坐低,啲姐姐好nice,喺甘撩bb😄 講返野食,一睇餐牌就覺得花多眼亂,實在太多選題。最後揀左雞扒包配薯條。 個雞扒包大大個,雞扒亦煎得好香,但薯條就失色了,林晒,有少少凍。
MAR 24

喺尖沙咀搵食實在太花多眼亂,今次想食中式野,誤打誤撞搵到依間。 佢的套餐價錢合理,有茶有飯有湯。 食左兩個飯餐,籠仔鳳爪排骨飯杯椰子燉雞湯,另來係籠仔金針雲耳蒸雞花甲粉絲湯。個籠仔飯一啲都唔細,真係可以食到好滿足。湯同埋點心都做得唔錯👍🏻
MAR 24

如名題,真係好多人去買。 食店開6pm, 我6:30pm去到,佢已經講話清緊what’s app d單,宜一刻落order最快8pm先拎得。但我見既然甘多人食,我點都要試下,所以都照落order。 因為店主唔識睇中文,所以門外會有張紙仔俾你落單,只需寫上食物編號及聯絡電話,再交給店主,佢哋就會幫你排單,到煮好咗之後佢會打俾你叫你拎得,唔使自己企喺度呆等👍🏻 店外面,有啲枱仔同膠凳,有啲人會選擇開枱,喺嗰度門口食飯,而我就決定外賣。 我叫咗兩個炒飯,加一個炒菜加一個炸蠔餅,全部味道都中上。雖然冇特別嘅擺盤,只係用外賣盒...
MAR 24

去左康城的outback食下午茶,可能我地太晏去成四點幾先去,場內無客😂得我地一枱。 食物質素一貫outback水準,不過想講同想讚既係佢地的服務唔錯,落單快手,上菜又快手。整個用餐體驗良好👍🏻
蟹膏蕃茄湯濛
蟹膏蕃茄湯濛
越式香茅雞翼
越式香茅雞翼
MAR 24

無意中發現呢間越南野,居然搵到寶👍🏻👍🏻 揀左蟹膏蕃茄湯檬,真係無揀錯👅好味。個湯底好香濃,小小酸,加上啲配料,係好味,最尾我係成碗湯飲晒👍🏻 佢杯特飲芒果沙冰又係好香,入口唔似一般沙冰甘。反而我覺得好有多芒小丸子果杯的味道👍🏻👍🏻 叫多個越式香茅雞翼,又係好味,首先係煎得香,其次係佢本身醃得好入味,雞翼本身的味,加埋醃入骨的香茅味,我諗林雪一定好岩食👍🏻👍🏻 我一定會返兜🌟
菠蘿燒烤醬雞柳漢堡
菠蘿燒烤醬雞柳漢堡
MAR 24

今舖真係街口個大口強都一啖咬唔晒系列。個包沙煲甘大個,菠蘿+雞柳+再配埋個BBQ醬,真係好味。 一邊食,啲汁一邊喺嘴角流出黎,甘先係享受家嘛。 食完個包,加埋薯條同飲品,飽晒👏🏻
吉列豬扒配沙律
吉列豬扒配沙律
MAR 24

上菜速度都幾快手,個吉列豬扒去到面前都仲係出緊煙 我覺得最好味係佢配左既醬,真係有諗過。 下次再去,就想食下佢個豬扒包,我見有幾枱人都食緊佢。 環境方面無咩特別,正正常常茶餐廳。
MAR 24

近$100左近一個午餐,都算係中價價位,不過佢的食物質素,上菜速度,完全對得起呢個價錢👍🏻 由落單至上餐,只係大概5mins左右。 同行兩人,分別食左虎蝦意粉同埋鱈魚意粉,佢啲忌廉汁好入味,虎蝦同鱈魚都好足夠份量👍🏻
豚肉生姜燒蛋包飯
豚肉生姜燒蛋包飯
FEB 24

又係日本野無得輸系列。 今次下午茶時間去左APM food court搵食。都有唔少食肆選擇。但一見到蛋包飯,立即唔洗再考慮,肯定就是你呀😄 制作時間5分鐘左右。 豚肉同蛋包飯比例一比一,夠晒誠意啦。味道唔錯,啲豚肉配上燒汁好香口,口水都流呀。
公司會意粉
公司會意粉
FEB 24

如標題所講,我的最愛公司繪意粉。 懶得落街,又想食公司會意粉,呢一間茶餐廳做得到。 佢哋可以買滿$100就會送外賣送上門,啱晒嗰啲懶人。 爆滿茄汁酸酸地,再加埋雜錦餸,好味😋
Top