maru_eateat

maru_eateat

我是 maru_eateat
訊息
正顯示第 14 篇(共 4 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
NOV 23

小草18怪係先達對面,位置好方便 我地下午茶時間去,有茶餐的,相對其他正價食品價錢便宜多了。 去了小草一定要叫荷葉飯 chopstick這個冬菇雞金華火腿飯是我媽點的,她說荷葉飯要吃最傳統的 雞好滑,冬菇入味,飯索曬d雞汁唔洗落豉油都好夠味😳 chopstick而我自己叫左瑤柱蒜蓉海鮮荷葉飯 魚好滑冇骨,我係唔食魚既人都唔覺得鮮。d飯得幾條瑤柱絲,另外蟹柳扮海鮮😂同埋食完要飲好多水,好似味精好重 chopstick最後叫左個菠蘿油,普通料唔驚艷, 填肚可選😂 成餐飯,杯奶茶最正
Crazy  Mocha
2023-11-01
是次消費
每人約$150 (下午茶)
NOV 23

沙田火車站A出口,行前小小上電梯就到了,非常方便 我同朋友下午3點到去食,唔洗排隊,直接入去手機落單 朋友叫左慢煮雞胸肉藜麥沙律 盛惠$105 有橙,西柚,菜,洋蔥🧅,真係五顏六色乜營養都有 雞胸唔鞋,淡淡咸味好好食 我叫左南乳炸豬扒藜麥沙律 豬扒係邪惡既,但好好食😋🤣 想健康又有小小唔健康既可以點呢碟😂 仲有點左雙層雞牛角包,但唔記得左影相 $57蚊咋,個包好脆口,蛋又滑又香,慾罷不能,我諗我可以食兩個!😂😂
西班牙海鮮炒飯
西班牙海鮮炒飯
2023-10-23
每人約$300
OCT 23

🍴🍴西班牙海鮮炒飯 飯中有數粒鮮魷魚及腸,飯頂有半邊蝦及一隻青口。 微微辣,好惹味。 🍴🍴磨菇帕爾馬火腿pizza 批底好脆,配料好夾味,食完一塊又一塊😋 同埋唔貴,$138一個,性價比高 🍴德國蜜汁燒豬手豬手 (碎上) 呢舊豬手真係唔好叫,好難咬,好um, 食到牙胶軟😬😬 👣👣地理位置好近太子地鐵站,好方便. 👯‍♂️👯‍♂️服務態度黎講,d侍應好Hea, 明明全場得兩枱客,都仲要我地等等、等等… 😂😂唔明忙緊乜
肉眼配薯蓉
肉眼配薯蓉
澳式雞鹽薯條
澳式雞鹽薯條
2023-10-12
是次消費
每人約$250 (晚餐)
OCT 23

第一次食到咁香炭烤味既牛扒,忍唔住寫第一篇食評😂😂 塊牛扒叫左5成熟,有一兜仔醬,甜甜地,同埋配左薯蓉。切牛既時候好易切,冇乜筋,第一啖冇點醬,入口勁勁勁香炭香味,係個口到爆出黎咁樣😂 第二啖先再點醬食,個醬都ok, 但覺得原汁原味最正。 薯蓉整到好滑,入口好香🩷🩷 wow10安士肉眼配忌廉薯蓉 個薯條岩岩黎果陣襯熱食,好好食,薯條小小粗,好好口感 star澳洲雞鹽薯條 另外餐廳環境好高大尚,岩岩收工去食,有種好放鬆既感覺,會再幫襯👍🏻
Top