woochingching

woochingching

我是 woochingching
訊息
正顯示第 15 篇(共 5 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
蒸魚
AUG 23

1仔冰室 比想象中好👍🏻 比以前好食咗好多、而且非常適合食軟飯嘅人(哈哈,是說白飯 比其他茶餐廳軟啦) 魚又蒸得剛剛好、有晚市二人套餐、魚或者蝦十1個自選小菜十油菜十例湯+飲品 $208
JUL 23

Where to eat in HK👉🏻😋今日去咗紅磡新開的這間韓國小店! 店舖少少,但有驚喜😋😋叫咗辣醬豬肉飯,烤牛肉飯和泡菜餅 嘢食份量非常足夠!白飯和泡菜都可以免費追加👍🏻👍🏻👍🏻 味道好有韓式家庭feel.泡菜餅煎得香脆!好味👍🏻⭐️另外叫咗檸檬梳打和藍莓梳打!好鍾意佢嗰個檸檬梳打,因為仲加咗蝶豆花,顏色好靚,味道都好新鮮。 不過枱比較少,如果要堂食,可以打電話落去book位先😋
薯仔排骨湯
薯仔排骨湯
炒豬肉芝士拌飯
炒豬肉芝士拌飯
薯仔豬排骨湯
320分鐘 (堂食)
2023-07-16
是次消費
每人約$320 (下午茶)
JUL 23

今日3號風球,都無阻我走咗去尖沙咀食韓式家庭料理😂 今次去依間餐廳,叫做韓屋,主要以韓國家庭式湯飯和餃子作為主題!我們叫咗 排骨薯仔湯配紅米飯⭐️⭐️⭐️⭐️🍴 (依個幾好味,而且價錢OK大堆頭) 炒豬肉芝士拌飯⭐️⭐️⭐️ (這個芝士味濃,但整體偏淡,我朋友要加醬油吃、而且肉得好少) 餃子王⭐️⭐️⭐️ ($18大大隻,但啲餡料太實淨) 煎醬牛小扒餃子⭐️⭐️ (個皮比較硬,如果唔係上枱立即食,轉頭就會唔好吃)=我建議配合加送的泡蘿蔔 其實整體都OK,不過侍應落單比較混亂,我叫的兩個菜,...
冒菜  可配白飯
冒菜  可配白飯
魚腐
MAY 23

行過見到這間新開的冒菜,店外寫住-個人的火鍋🍲、店子內只有幾個坐位!決定買外賣回家吃!試左最機本的麻辣湯底,是正常比較偏辣!我平常吃開中辣,但這間我叫小辣已經足夠、多種配料可自由選擇!我叫八個餸的套餐,每個餸大約有2件,肉片有約4片。可配飯或麵!
甲羅燒
甲羅燒
龍蝦兩食  (龍蝦頭煲粥)
龍蝦兩食  (龍蝦頭煲粥)
雲丹海苔卷
雲丹海苔卷
黑白啤/蘋果乳酸梳打
黑白啤/蘋果乳酸梳打
黑睦  兩食(炸魚骨)
黑睦  兩食(炸魚骨)
三文魚腩
三文魚腩
黑睦刺身
黑睦刺身
APR 23

最正嘅係活海鮮!每日仲有唔同的時令刺身係日本運過來😋而且氣氛熱鬧。-定要試吓黑白啤酒,三文魚腩😋時令刺身魚兩食,魚骨可煮湯,但我要求炸魚骨👍🏻果然炸左更好吃,飛常脆口。龍蝦刺身都係可以兩食,我加40元粥底煮粥!始終食飽喝醉來個粥比較養胃 不過記得一定要訂位啊!
Top