ohhhhhwong

ohhhhhwong

我是 ohhhhhwong
訊息
正顯示第 110 篇(共 38 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
MAY 22

呢個牛簡直一百分好味😋嗰日唔知食乜嘢喺條街度行行吓見到呢間舖頭,諗住見佢平平哋入去試吓,點知非常有驚喜!yeaaaaaaaa!! 佢係豐儉由人嘅,想食幾多就嗌幾多,我嗌左個牛排🥩佢仲可以加$28變套餐,我梗係唔執輸加$28變套餐 可以有飯、沙律、湯、雪糕、溫泉蛋、等等簡~識食一定係簡飯同溫泉蛋,佢個溫泉蛋係流心既!撈埋啲飯再加肉一齊食簡直一流,如果加少少胡椒同鹽,就會更加野味!🤩 強烈建議經過天水圍呢間舖頭嘅都要試吓😋😋
APR 22

好耐冇食牛扒,心血來沖咗間去食,點知一食有驚喜 我嗌左300 gram嘅西冷,算係多筋,但重牛味,估唔到咁嘅價錢都有好嘅質素,cp值好高 我嗌左飯、沙律、同埋一個味增湯,佢去食飯都係用日本珍珠米,味道10分好食同有米香 個牛超級好味仲要大塊過塊石板,初初以為西冷會好多筋,點知道出乎意料地好食 嗰日咁啱撞正着白色衫,發現原來佢哋嗰度好貼心,有一次性圍裙提供,防止你淺到啲執佢件衫 佢仲有蔥、蒜可以揀擺喺個牛上面,雖然識落都好重味道,但食到呢種CP值咁高嘅石燒牛好有滿足感
香脆墨汁腸
MAR 22

同男朋友經過中環想搵間嘢食 見到呢間新開嘅餐廳好似幾吸引 嗌咗兩個小食同兩杯嘢飲 都各有驚喜最好味😋 - 成個環境都好靚,仲有好多村上隆花花可以打卡 分咗上下兩層,上層仲有個露台添 - 有杯黑魔法 連我唔飲咖啡都覺得佢嘅味道不錯,唔會太苦澀 我自己嗌左杯蝶豆花牛奶拿鐵 好重牛奶味,藍色都好特別同埋好啱打卡 - 小食嗌咗墨汁腸 本身見個樣好似唔太好味,但食落去出奇地超級好味 鹹鹹地又甜甜地中間拿捏到一個平衡,又唔會太油膩,兩個人share岩岩好 仲有個炸雞翼,係單骨雞翼嚟嘅都好方便tongue
MAR 22

嗰日心血來潮想食石燒牛扒 又唔想去咁遠同咁貴 咁啱見到附近有間岩燒牛扒,就行咗入去食 - 見到牛扒會喺玻璃櫃度顯示出嚟,職員仲好細心咁講邊啲牛扒有筋,或者多啲牛味 仲要係可以分重量去買,大食嘅我梗係嗌咗300 g 佢會直接喺你面前幫你磅,加少少錢仲有飯、雪糕、沙律、溫泉蛋等等俾你揀 - 佢會先幫你燒好過面然後再要自己燒 仲有幾款醬汁嘅可以選擇 我嗌左蒜汁,有好多蒜頭🧄系上面 啲肉都好味😋,埋單$200都唔洗 可以再去食多次😚😚😚
芝士薯條蒜蓉包
JAN 22

冇得去旅行,有啲掛住之前喺德國食嘅豬手,屋企附近開咗間德國餐廳,決定試試佢! 我同朋友嗌咗個德國豬手再加芝士薯條麵包 個德國豬手已經好貼心切好晒上碟,但係唔會因為折咗二少咗料,一樣超級足料最後連埋個豬手骨,佢有個芥末醬,有個蜜糖芥末,另外點會中和左豬手鹹香味 個芝士薯條麵包簡直係世一!個芝士多到點到最低都會有,個包係蒜蓉麵包嚟嘅,超濃烈蒜蓉味再校埋熱辣辣用咗嘅芝士,超級好食!個薯條都係粗切薯條,連埋啲芝士食,好味到不得了
是次消費
每人約$200
OCT 21

早排同朋友系新蒲崗做完瑜伽🧘‍♀️打算食返餐好既!然後就發現左呢間超抵食海膽仔🤩 - 晚市剌身定食💯 有大大粒帶子,足料蝦~$100頭左右就有呢個質素不錯!仲有配飯、沙律同麵豉湯 都唔錯加~ 海膽帶子💯 叫得海膽仔~緊系要試下佢地個海膽! 個帶子有半個手掌心咁大!都只系$88🤩 完全滿足到想食巨大化既人 仲有多種壽司有得簡!平過食壽司朗,但質素都不錯👍🏻特別推薦左口魚壽司🍣無得輸🥳我地都有試鵝肝壽司,都有再嗌過🤣知咩料啦😎 最後我地都有嗌啲串燒黎食!本身以為叫海膽仔,都...
AUG 21

✨ 煙三文魚流心雞蛋多士盒 ($52) 多士盒比想像中大,份量幾多 😝 除咗煙三文魚、雞蛋、麵包、多士盒仲有超多沙律醬,極邪惡,沙律醬控最愛 😂 每片麵包上都搽滿抹醬,夾煙三文魚同半生熟流心雞蛋,成個多士盒濃厚濕潤,而且非常飽肚 🐽 ✨ 柑桔檸檬梳打 ($42) 如果去過樓上cafe食飯應該都知道佢哋提供嘅嘢飲係點,正常唔伏就ok
AUG 21

✨ 雙芋仙草奶凍 ($45) 呢款係「嚐仙」嘅其中一款招牌甜品,一碗有齊芋泥、芋圓、仙草、珍珠,好正😍 手工芋泥好好味,綿密幼滑,芋頭又香又甜 😋 芋圓軟糯煙韌,口感唔錯,但原材料味道略淡 😬 仙草嫩滑柔軟,幾乎入口即化 😚 珍珠就正常發揮,彈牙有咬口 😂 其實四款配料平均水平都幾高,但配料下嘅沙冰就麻麻,顆粒感重,口感粗嚡,中間仲夾雜一塊塊好大舊嘅冰,拉低曬成碗嘅質素 😓
AUG 21

✨ 招牌草莓西瓜蛋糕 ($78) 想試呢款人氣蛋糕好耐 😍 成日都好好奇點解可以夾西瓜入蛋糕度,唔怕出水咩?🤭 但LIFETASTIC個西瓜蛋糕又真係做到喎,仲幾好味添 😂蛋糕入面除左西瓜,仲有玫瑰花瓣、士多啤梨、開心果、玫瑰味忌廉、杏仁餅底 😘  ✨ 朱古力茉莉花茶蛋糕 ($78) 呢款蛋糕就用咗茉莉花茶糯米餅底,入面夾咗朱古力同茉莉花茶mousse、梨肉 🍐 Mousse 幼滑輕盈,朱古力味濃郁 🍫 茉莉花茶餅㡳茶味略淡,不過蛋糕有朱古力、梨肉都已經相當好味 😛 ✨ 班蘭芒果紫米蛋糕 ($78...
AUG 21

意式茄蓉青口炒意粉 ($68) 轉蒟蒻麵 (+$20) 估唔到可以加錢轉蒟蒻麵,多個健康低卡選擇俾食客揀,好貼心 👏🏻 蒟蒻麵軟滑Q彈,掛上茄蓉同醬汁後香甜濃郁,好味 😋青口亦好鮮甜,肉質爽嫩,同炒麵好夾 烤牛仔骨配薯菜 ($78) 原本Menu係寫烤雞扒,但去到咁啱賣曬,店員就幫我轉左牛仔骨 😛 牛仔骨同薯菜份量好多,另外仲有沙律菜,飽肚抵食 🤣 牛仔骨肉味濃厚,點黑椒汁食更加辛香惹味 😁 蝶豆花柚子梳打 (原價 $46;跟餐 $36) 梳打上枱時分開紫色同黃色,漸變層好靚 😍  維也納...
Top