louishihi

louishihi

我是 louishihi
訊息
正顯示第 2130 篇(共 32 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
JUL 21

呢間係名古屋過嚟嘅過江龍 除咗有梳乎厘班戟 佢仲有飯類 刺身飯 沙律 同 pizza 都有。梳乎厘班戟黎到已經見到佢彈下彈下 個表面好多cream 睇落好靚好好味 食落個口感唔錯 唔會食落淨係得空氣 係有d質感 但都好鬆軟 個汁又夠多 梳乎厘班戟好正好好食!
JUL 21

去新都城中心行街,又到3點幾下午茶時間就周圍行下睇有咩好食,咁下午茶就想食炸野,又見到呢間沙嗲王好似幾抵咁就試下。睇佢餐牌見佢既餐20幾30蚊就有下午茶,最後叫咗兩個餐 白咖哩豬扒米線同蒜蓉牛油雞翼配薯條,同兩餐都好味,蒜蓉牛油雞翼仲要係即炸出黎,夠晒熱。個店員仲同我地講用手機點餐可以有得減2蚊,抵食既下午茶。
JUL 21

食lunch唔知食咩好,行過見到呢間係食酸菜魚水煮魚好似又錯咁,未試過就試下咁就入咗去,佢價錢都正正常常,唔會太貴都唔見平價。叫咗個水煮魚食下,佢叫味就幾夠辣,亦都算入味,我個人就覺得都唔錯,正正常常既,有機會會再試,會想試埋佢個酸菜魚睇下正唔正。
JUL 21

呢間店係網上唔少介紹,見有唔同既魚生丼飯,就去試下,佢就無得堂食既,所以想去試既人就要預咗係外賣。佢既丼飯便當包裝睇落都覺得靚,試咗角切魚生飯,食落都覺得幾新鮮唔會有腥,真係唔錯。佢有埋配菜 玉子 中華沙律 螺肉咁,計返CP值幾高比,重要佢個包裝都靚,咁睇落都加分。
JUL 21

食到個好好食嘅嘢 海鹽焦糖爆谷香蕉木船 完全可以話係高質既甜品。係大角咀附近就特登去咗呢間試 其實想試好耐 真係好好食 香蕉上嘅焦糖又香又脆 加埋個雪糕 值得再去食。見有唔少人介紹佢既心太軟唔錯 再去真係要試下!
JUL 21

黎到銅鑼灣希慎搵Lunch 求其搵間試下 以前試過係日本食鰻魚飯三食真係一試難忘 見到就揀咗呢間 名代宇奈備長炭燒鰻魚飯專門店。見佢鰻魚飯專門店 都幾期待 就叫咗佢個鰻魚飯三食 三種食法 望落都吸引唔錯 份量唔算多 食落都算正常 有原味 加Wasabi 最後加埋茶 就變茶漬 茶味幾好 算係唔錯既。
伯爵千層蛋糕
伯爵千層蛋糕
JUL 21

終於有機會試到Lady M既蛋糕 都幾貴下 都70幾蚊件。隔住個餅櫃望都覺得吸引。佢地出名千層蛋糕 有唔同款式 我就食咗伯爵千層蛋糕 蛋糕係一層層既鬆軟 個口感好正 加上佢個伯爵茶味夠濃 唔會太甜。除咗好味之外 佢個賣相都好靚 所以影張靚相打卡都唔錯。yummy
1 推介
or#Tm65545052
MAR 21

由於2人限聚🙃🙃🙃🙃🙃,好多時買外賣返公司啦。試咗位於 天樂里 既 開餐 ,我就揀咗食酸菜魚片湯河🍜。食開酸菜魚既人都知,酸菜魚就好睇佢個湯底,即係酸辣味,佢既湯就幾夠辣之餘,夠濃味啦,加上佢魚肉都嫩滑,重點佢既魚唔會食到成口骨,抵讚。唯一不足呢,就係個河粉都幾一般,可能都關外賣事既,食既時侯個河粉就成餅,所以最後放棄咗個粉。淨計個酸菜魚係好食既。😋😋😋😋😋都幾推介佢個酸菜魚,可試之選。
MAR 21

去開西灣河就梗係去下太安樓搵下有咩好食,經過見到呢間 九州鯛魚 睇落唔錯就入去試下。最後兩個人叫兩個餐,分別係吉列豚肉鯛魚濃湯烏冬同埋文蛤茶漬飯,佢個鯛魚濃湯非常正,好香好夠魚味。個茶滇飯都唔錯既,都係用鯛魚湯,有唔少係因為個鯛魚湯既助攻。總括係唔錯既,推介食有鯛魚濃湯既啦。
MAR 21

主打食炸豬既店,蔥油豬扒飯係人氣推介,係銅鑼灣呢間係個好選擇。最後買咗外賣食,見佢都幾多人等位而且外賣個時仲有折。咁我就梗係揀咗蔥油豬扒飯啦,豬扒炸得夠香,外賣稷講都仲脆,唔錯。
1 推介
TOCHARA126