Carol Fong 2004

Carol Fong 2004

我是 Carol Fong 2004
訊息
正顯示第 110 篇(共 51 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
MAY 22

本來想問收銀姐姐買一口4粒嗰款可唔可以唔同款,點知講到一半已經話「一買要買4粒」,咁我都知,個牌寫到明係4粒,但係咁樣未聽完就答,又要答非所問,感覺都幾差,更何況我後面都冇人排隊,relax 之後,佢問我係要佢哋翻熱定自己翻熱,咁我答自己翻熱ok喇,本身以為佢都係俾室溫嘅我,點知佢係雪櫃拎,想同佢講唔駛雪櫃嗰啲,不過見佢補一句話「會補醬等叮嘅時候冇咁乾」,當然語氣唔多好,我都廢事再講,買完即走。 又或者,佢係店長,所以容許咁嘅面口。
FEB 22

第一次幫襯,叫咗丼飯同便當套餐,估唔到咁大份! 呢個鰻魚飯只係「迷你」,再加埋5件壽司、5片刺身、沙律、螺肉、汽水,堅飽! 呢個5色丼飯,好新鮮,大大片刺身,飯都多! 呢個炙燒丼飯,左口魚真係冇得輸,正!
SEP 21

可能因為有孖寶優惠,所以都有好多長者幫襯。至於服務方面,唔係熟客當然是係會被略微忽視,熟客就唔駛等位直入,舉手舉好耐都冇人接單,問staff拎menu哦完之後就冇然後,即使係連鎖酒家都會有呢個問題。 講返食物質素,正所謂一分錢一分貨,我覺得都ok,起碼出嚟嘅嘢係熱,鮑汁雞腳個味道好送飯,蒸飯米粒夠乾身,粉果餡料多而皮煙韌,薑汁糕有薑汁味,只係薄餐唔夠脆,好似一塊膠片。
SEP 21

雖然距離西鐵站有一段路程,但都係值得一試,因為餐廳環境寧靜,食物OK,係個假日放空嘅選擇。 套餐包了主菜、沙律、茶碗蒸、前菜、烏冬、白飯及甜品,大堆頭,打卡都幾好睇。 吉列牡蠣:好大粒,唔會炸到好老,都唔會很多粉 牛厚切牛舌:好軟,有驚喜 雞軟骨漢堡:好重牛油味,好送到飯 一口黑豚肉:油脂比較重 另外要講嘅係,服務好好,值得讚賞。
AUG 21

Starbucks 推出咗新蛋糕,試咗個伯爵茶巴克焦香芝士蛋糕,$45不算平。口味方面,伯爵茶味濃,我鍾意,只係茶渣比較多,理應軟滑嘅芝士都變得粗糙。定係我應該翻熱一下比較好?不過呢件cake嘅性價比真係唔高…….
AUG 21

本來只係諗住搵有拔絲香蕉嘅店,但亂入嘅情況下竟然行入曾登上米芝蓮推介榜嘅小店。 咁佢哋出名嘅係餃子,就叫咗羊肉、魚肉、墨魚試試,都可以揀放湯或煎嘅烹調方法,而我嘅原則係「盡試」! 果然,無論湯或煎,肉餡嘅汁都好多,而且油膩感唔會很強,贊! 但係我最欣賞嘅都係拔絲香蕉,炸皮好出色,外脆內軟,香蕉半溶化嘅狀態真係好得!
AUG 21

港式早餐嘅特色就係包羅萬有,一碗麵、一片包、煎雙蛋,再加杯熱飲,都只係$36!呢個通粉所用嘅湯底有忌廉雞湯嘅味道,所以好夠味,而煎蛋亦有多種選擇:太陽蛋、熟蛋、反蛋…可謂各式其式,而我最愛都係奶茶,呢間嘅茶膽幾好。
JUL 21

好可惜已經冇孖寶,而所謂嘅早茶優惠其實都唔係好抵,廿蚊起嘅點心只有一兩款,其他平均都要幾十蚊,好彩我哋當早午餐咁食,人均百幾蚊先唔覺肉痛。 而味道方面,我覺得名點屋較好,而且起碼人哋真係熱辣辣!我覺得推點心車所帶來嘅不便比好處更多,推車仔阿姐淨係行大路,有乜食客都唔知就飄走,成餐得個蒸飯係熱嘅sick
JUL 21

有時候唔太想食afternoon tea嘅原因係太甜太膩,呢個下午茶自助餐就剛好解決咗問題。既可以食甜,又可以食鹹 。而且生日有優惠,呢個offer超贊mad 另外,有刺身、沙律吧、麵檔、熱葷、飲品,再加上綠茶主題甜品,座位闊落,性價比很高,推介like
JUL 21

性價比算高,最平148起嘅放題,食90分鐘其實好足夠,再加上自取嘅配料同飲料選擇頗多,服務亦唔錯,所以整體都是贊like 唯一可以改善嘅係牛肉太肥,基本上係1:1,我哋真係食唔落….另外,睇餐牌仲以為有zero可樂…不過有菊花茶同豆漿都有驚喜嘅。
Top