yingcc1c18

yingcc1c18

我是 yingcc1c18
訊息
正顯示第 14 篇(共 4 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
0分鐘 (堂食)
2024-03-18
是次消費
每人約$130 (下午茶)
APR 24

河內越式料理有唔少分店,通常都食開尖沙咀 今日行開大圍見到原來呢度都有一間,就決定起度食個下午茶啦 大圍店裝修得幾別緻,牆上有啲壁畫同裝飾,座位闊落,坐得好舒服 叫番平時經常食嘅蟹肉蕃茄扎肉撈檬,水準唔錯,欣賞佢哋將辣椒同埋青檸分開上,方便客人自己調校味道,蕃茄蟹肉好鮮甜 食越南嘢都唔少得要個越式法包,今次揀咗豬頸肉做餡料,豬頸肉都煎香,加上其他配料非常爽口開胃 加配左一份炸軟殼蟹,唔算細,炸得香脆,咬落都多汁,幾抵食 最後都覺得唔係好夠喉,叫多咗一碟蝦醬通菜,鹹鹹香香過足口癮
MAR 24

起荔枝角嘅平民食堂,平時行經都未必為意,今日特地入一入去睇下有咩野 炸雞炸得掂,外面超脆,裡面多汁,正,好多醬汁同紫菜,好開胃,好好食 石鍋飯份量唔細,配菜好多元化 價錢好親民,最重要味道ok,下次口痕想食韓國野可以再戰 商場除咗韓國嘢外,隔離仲有少量唔同菜式嘅餐廳,food court形式,比大家買完野食,舒舒服服咁坐下,食下野,座位可以見到開放式廚房入面即叫即整,全部新鮮熱辣辣,上菜都要小小時間,最緊重食物係熱辣辣上枱
檢視所有留言 ()
1分鐘 (堂食)
2024-02-28
是次消費
每人約$150 (午餐)
FEB 24

今日嚟到尖沙咀食burger,未到lunch hour人唔算多,坐得好舒服,我同姊妹叫咗一個lunch set再叫咗炸雞翼大家一齊share,對細食嘅女仔嚟講已經啱啱好, burger叫咗牛油果醬牛肉漢堡,牛油果醬好Creamy同新鮮,套餐跟咗薯條同嘢飲,薯條我哋仲加咗牛油果醬同芝士醬,口感好順滑,薯條食落都好新鮮 嘢飲嚟講,呢間都唔算求其,我哋叫咗一杯鮮奶抹茶,同熱朱古力,兩杯上嘅時候都拉咗花,賣相好靚 整體嚟講好適合同朋友食吓嘢傾吓偈,即使peak hour都唔會話坐得好迫,睇一睇餐牌,即使叫酒飲價錢都相宜
這篇是 [非食評]
NOV 23

睇得出好有心機,裝修都花左心思 員工老板都好熱情招待 食物質素高 Lunch非常抵食 尖沙咀嚟講係性價比極高 雖然門面唔係咁明顯 但值得去試下 喱間店我會book mark👍🏽
Top