grace821

grace821

我是 grace821
訊息
正顯示第 15 篇(共 5 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
MAR 24

一間門面好普通,以為一般既茶餐廳,深水埗咁多茶記,都係好hea,但呢間諗唔到係衛生整潔,而且用心地好味既茶餐廳。中餐、下午茶,晚餐小菜我地經常幫襯,尤其佢地例湯,唔係出面既水哨湯,係無味精的靚湯!佢地既價錢唔貴,每樣材料都係新鮮。樣樣都睇得出佢地既心機。深水埗出名食野平,但衛生環境差,饗呢道整潔乾淨,係經常回頭既原因之一,價錢以外食物質素、味道都好重要。佢地實實在在地係一間自家經營的小店,每日都見到老闆同老闆娘,同食物既監工同個份執著,要讚👍🏻
NOV 23

環境雖小,但食材新鮮足料,價錢小貴,但勝在好味!叫左個芫茜皮蛋湯底,皮蛋好味!紫菜響鈴,萵筍正,三味丸中蝦丸好正,爽滑。只係唔飲酒既人,飲品比較少!可以增加多d款既飲品。
蒜蓉包
DEC 19

第二次去食,好抵食,份量多,選擇亦好多,成日都好爆場。今次食都只係個燒魷魚唔太熟,其他都好味。杯椰汁沙冰係必叫既,超大份,可以兩個人share飲都得,好好飲。同鍾意食佢既蒜蓉包,叫左10幾樣野都唔過1000蚊。抵
葱油雞扒撈公仔麵
NOV 19

葱油雞扒撈公仔麵,好香,好味。出面好多唔夠葱唔夠多汁去撈,會好淡,好無味,但連文記既葱油雞扒撈公仔麵葱油夠晒香,夠晒多汁,公仔麵撈到完全夠味。食過豬扒同雞扒,都係覺得雞扒唔會乾,仲嫩。正,推介!
OCT 19

第一次食,揀左招牌滷肉飯。味道不錯呀。滷肉肉質偏肥,味道都幾似台灣味道。飯就比較霖,可以改進。木耳好好味!本以為有宣傳寫單上既蔬菜做拌碟,但得蕃茄,有少少失望。但整個套既份量令人好飽!所以都抵食
1 推介
Benita.L