Mandyf_603

Mandyf_603

喜歡我的食評 可追蹤 Instagram: Mandyf.603💕
訊息
正顯示第 110 篇(共 12 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
DEC 20

食得炸雞多,都想轉下口味。 一於食燒雞啦!🍗 來到KFC 叫咗個新出嘅Y1餐 蜜蜜燒雞全翼,蜜蜜燒雞中翼,香熱粟米 汽水 蜜蜜燒雞比平常嘅多咗啲蜜糖味🍯 香烤甜蜜滋味 嫩滑多汁💦 仲有細細個去KFC必食嘅原條香熱粟米🌽 原條有竹籤拮住嗰隻呢,再配埋原粒牛油🧈 簡直就係童年回憶呀~👧🏻 其他一人餐都可以配原條香熱粟米架✨ 好似去咗BBQ燒嘢食咁 諗起都流晒口水🤤
DEC 20

天氣轉涼 唔想凍親就緊係要飲返杯暖飲☕️ 𝓜𝓬𝓒𝓪𝓯𝓮 X 𝓜𝓪𝓵𝓽𝓮𝓼𝓮𝓻𝓼❤️ 新出嘅麥提莎果仁朱古力咖啡 再配埋新餐肉碎蛋芝味多士🥪 都只係$39起 會唔會太正先~ ☕ 麥提莎果仁朱古力咖啡️ 順滑濃郁嘅朱古力 加淡淡的咖啡香 飲完成個人暖笠笠 甜到入心💓 紙杯換上𝓧’𝓶𝓪𝓼新造型 仲有可愛嘅鹿仔🎄 每款飲品都會附上一包麥提莎朱古力 分享2個食法俾大家😏 ☝🏻食一粒麥提莎 再一歎一啖飲品 ✌🏻壓成麥提莎脆脆 將脆脆撒係飲品上 🥪 新...
珍珠伯爵茶可頌
珍珠伯爵茶可頌
DEC 20

來到荃灣西海之戀商場,特意去到八月堂。 一嘗 海之戀限定 - 珍珠伯爵茶可頌。 賣相好靚,打卡一流👍🏻 可頌咬落好鬆脆,唔會好油膩。 珍珠有黑糖味,有咬口。 但伯爵茶cream偏少,多啲應該會更好味。🤤 整體不錯,經過可以一試! 喜歡我的食評,可追蹤Instagram: mandyf.603💕
李芍賢
草莓西瓜蛋糕
草莓西瓜蛋糕
招牌草莓西瓜蛋糕
OCT 20

終於俾我係生日食到呢個心型蛋糕啦🎂 就係Lifetastic招牌草莓西瓜蛋糕 呢個蛋糕係源於澳洲🇦🇺 經過不斷嘗試同改良,切合亞洲人口味。 新鮮嘅食材,令蛋糕更有層次,味道唔會太甜! 影相又靚,啱晒同班姊妹打卡慶祝🎉
OCT 20

呢間係繁忙嘅街市中的Café 茶座🍵 啱晒靚太們買餸之餘,同朋友一齊坐低慢慢飲杯茶。 店內可選擇款式雖然唔多,但每款都非常特別! 有全日套餐,輕食同下午茶供應。 我叫個咗軟殼蟹拿破崙扁意粉,附送一杯蜜桃錫蘭紅茶和前菜。 意粉味道少少偏咸,不過不失。注重健康嘅朋友仔落單時請注意⚠️ 蜜桃錫蘭紅茶不錯,不會太甜,剛剛好。 喜歡我的食評,可追蹤Instagram: mandyf.603💕
沖繩黑糖珍珠奶茶&伯爵茶蛋糕
OCT 20

為食豬又到3點3下午茶時間! 緊係要坐低,飲啖茶,食件cake🍰 今次唔係靚靚酒店食Tea ,而係去咗McCafe試吓新出嘅沖繩黑糖珍珠奶茶&伯爵茶蛋糕。 珍珠奶茶茶底係100% 錫蘭茶葉沖泡🍃 加上沖繩嘅黑糖,黑糖味足之餘,珍珠又夠煙韌🖤 仲有得坐低慢慢嘆,高CP值!✨ 而伯爵茶蛋糕,第一啖已經有好香濃嘅伯爵茶味,蛋糕質地好鬆軟,加上表面嘅忌廉,甜度剛好🤤 仲唔係你嘅新perfect tea combo👌🏻
明太子意大利麵
墨西哥風起司薄餅
經典巧克力鬆餅
檸檬青醬雞腿麵
OCT 20

Dazzling Cafe係一間好睇又好食嘅cafe餐廳! 每次經過尖沙咀都會忍唔住想去食🙈 主菜嘅推介有每次都必定會叫嘅明太子意大利麵,其次係青醬奶油雞腿意大利麵,都不錯。🍝 小食方面有黑松露薯條 (又係必點,薯條控🙋🏻‍♀️) 好鍾意食幼身嘅薯條,夠晒香脆。配埋黑松露蛋黃醬真係超正🤤 另外仲有墨西哥風起司薄餅🌮 將薄餅夾住幾款不同嘅芝士,當小食或正餐都可以架! 最後仲有甜品,首選鬆餅系列。 珍珠奶茶鬆餅較為特別,巧克力鬆餅都唔錯(基本)。鬆餅系列記得一定要加麻薯,加咗更好食,層次更豐富...
水煮桂花魚
炸小饅頭,串燒
水煮魚
串燒
MAR 19

今次是我第二次到川莊食晚飯。第一次因朋友極力推介, 與友人一起試試。 但水煮魚味道未如理想,有點失望😞 經朋友拍心口保證,俾多次機會佢。 水煮桂花魚和酸菜魚,味道足夠,分量十足,另有配料提供👍🏻 串燒烤得剛剛好,味粉很惹味。推薦烤雞串,雞腎,台灣腸,煙肉秋葵串和羊架。 甜品方面有炸小饅頭和紅糖糍粑。 炸小饅頭,一口大小,沒有油淋淋,配上煉奶,絕配!紅糖糍粑也很不錯,外脆內軟! 喜歡我的食評,可追蹤Instagram: mandyf_603💕
招牌士多啤梨奶油捲,士多啤梨奶
招牌士多啤梨奶油捲,士多啤梨奶
草莓牛奶
士多啤梨奶油捲
MAR 19

韓國人氣甜品cafe Le Bread Lab 第一眼看到已經少女心爆發💕 環境一流,非常適合女神們打卡📸 招牌士多啤梨奶油捲,味道尚可,奶油不會過甜,中午時段士多啤梨還算新鮮,但因為是預先準備好的,建議各位早點去,否則難保新鮮程度🤭 士多啤梨牛奶,則是士多啤梨和牛奶,並不是名字上的 Strawberry latte... 但尚有啖啖果肉,真材實料。
內宅醬燒雞
脆麻花
脆麻花
艷影蝦球
MAR 19

適逢做節食飯,與家人一起前來嘗試,環境幽雅寬躺。不知是否適逢節日,樓面炒散居多,不太熟悉餐牌。原本訂了片皮鴨,但無奈地被取消了🤷🏻‍♀️ 食物方面,擺碟非常精美,花了很多心思。有別於一般酒樓,值得一讚。 👏🏻 其中,內宅醬燒雞皮脆嫩滑,大家餓鬼上身,一上枱很快便清空了。 艷影蝦球,蝦球揸得非常鬆脆,略嫌醬汁較多,但酸酸甜甜。😋 酥皮茄子,皮薄多汁,不油膩👍🏻 其他菜式也不過不失,值得與家人朋友聚會,大家可列入聚會清單。
4 推介
Ann30