eating ly

eating ly

我是 eating ly
訊息
正顯示第 15 篇(共 5 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
紐西蘭安格斯肉眼扒
Black Truffle Cream Pasta
NOV 23

本身睇啱左呢間餐廳好耐,不過今次趁同朋友慶祝生日,所以先過嚟。 本身都收藏呢間餐廳好耐同埋見嗰個性價比都好高,所以都諗住一試。 一去到個環境都好滿意,唔知係咪因為係平日所以都冇乜人環境都好靚同好安靜,有啲柔和嘅音樂好適合傾偈。 今次揀咗一個set Menu 同埋一個意粉,因為我同朋友個食量都唔大。 Set menu :$399 有哂前菜、主菜同任食薯條薯蓉或者西蘭花。 因為都見佢係扒房,所以今次都揀咗食安格斯牛扒份量都好充足而且味道都好對得住個價錢。 叫咗黑松露意粉個味道唔錯。 最後因為係7:30前有happy hour...
OCT 23

因為朋友好鍾意食牛扒,所以千揀萬揀終於揀咗呢間位於尖沙咀喜來登酒店的Morton’s The Steakhouse一試,結果都喜出望外。 如果慶祝節日佢會有特製餐單會印有你的名字非常有心思🥰同埋佢會影即影即有,環境都算優雅仲要有埋海景添,所以都推薦想慶祝生日或者周年紀念都可以一試。 而且價錢以酒店扒房來講算係性價比高。 首先個餐包以酒店質素黎講都唔算差。雖然牛扒嘅味道就普通不過不失,不過最要讚嘅係個蟹餅!同出面嗰啲蟹餅差好遠,裏面啲蟹肉真係好足超級好食。
1 推介
ming201297
檢視所有留言 ()
0分鐘 (堂食)
2023-10-26
是次消費
每人約$650
OCT 23

第一次食大閘蟹任食,本身都滿懷期待的,因為十月都想係甘食!今次係有朋友試過介紹所以過左黎。 首先地理位置唔算非常方便,不過附近有個停車場既。 今次揀左第二個套餐(任食4-5両公蟹同3両半乸)一開始叫左清蒸既,每次最多一每人叫2隻。d蟹質素有d參次,清蒸已經最穩陣,鹽焗就好咸,花雕酒d蟹就有啲唔新鮮,避風塘就唔夠熱。如果唔太介意質素都可以一試。其他配菜味道普通。不過值得一讚既係有任飲薑茶不過唔夠薑味似飲糖水feel😂
檢視所有留言 ()
10分鐘 (堂食)
2023-10-15
是次消費
每人約$500
OCT 23

今次同朋友慶祝生日想揀間性價比高又有氣氛既餐廳所以睇岩左呢一間想一試! 一入門口成個裝修已經好有外國氛圍,一坐底已經即刻點左酒先!因為同朋友都中意飲下酒所以叫左一壺sangria,即刻比佢個外表吸引住♥️味道都偏甜,好適合女仔飲。 之後叫左個蛋餅都好好食😋 叫左兩個主食分別係魚同海鮮飯,味道不過不失所以就冇影底啦 最後餐廳好好準備左個蛋糕比我地又幫我地影左即影即有既相留念😆 總括來說,如果追求輕鬆氣氛小酒館黎慶祝生日呢度絕對適合你🙆🏻‍♀️
生煎包
FEB 19

今日與家人一起嘗試這間上海飯店真的喜岀望外! 食上海野通常都一定要試吓生煎包啦!這間的生煎包上軟下脆,又有肉汁,出面真係食唔到㗎!一次過就叫左成十個!仲有鍋貼都好好食又大隻又厚皮,同樣個底都煎得好脆,都好值得一試! 另外擔擔麵都好唔錯!可以揀辣度,就算係唔食辣既人都食到!
Top