我是 Elijah Yu
訊息
正顯示第 110 篇(共 36 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
2024-04-28
是次消費
每人約$120 (午餐)
APR 24

食物方面: 叫咗個二人餐,都幾飽,但個餐入面既選擇係固定,冇得轉其他 -一個pizza,芝士好rich,唔錯 -一個漢堡,入面塊牛都幾林,唔錯 -一盒炸雞粒,外脆內嫩 -一盒薯條,都ok -兩杯凍飲,大大杯 -三杯雪糕,建議要兩溝口味,朱古力陪海鹽 服務方面: 雪糕後上,差啲直接走咗,唔記得食😂個員工好心提我地,呢個位抵讚👍🏼 仲有膠手套同濕紙巾提供👍🏼 環境方面: 坐得舒服,傾計ok,周圍裝修都係以變形金剛為主題,適合小朋友! 性價比方面: 顧客群以親子為主,$238一個二人餐都合理 如...
2024-04-27
是次消費
每人約$300 (午餐)
APR 24

食物方面: -刺身同壽司新鮮,選擇多,比較特別既係有鮑魚,好入味😋 -肉類有羊架,牛肉粒,乳鴿,燒鰻魚等,全部都好味,比較好味既係比目魚!👍🏼 -炸物同天婦羅都ok! -任食烤榴槤係一大賣點😆 -正常唔會叫蟹粥,冇啦啦叫咗,但意外地好好味😆 服務方面: 正常 環境方面: 客人好多,位置有小小逼,但明白既~ 性價比方面: 週六午餐$300一位,中等價錢,但勝在食物種類多同好好味,抵返!
2024-04-25
是次消費
每人約$400 (晚餐)
APR 24

食物方面: -熟食樣樣都ok -海鮮都ok,要讚既係長腳蟹,鮮甜,鹽水味剛剛好👍🏼👍🏼👍🏼 -刺身都新鮮 -甜品都ok,個草莓tart特別好食,比較特別既係有芒果拿破崙蛋糕,正!雪糕係haagen dazs -有敲鐘環節,限量定時食物,芝士龍蝦同鮑魚花膠燉蛋,好正!記得去排隊😆 服務方面: 正常,收碟都快 環境方面: 坐得舒服,傾計都ok 性價比方面: 晚餐連加一,大約$400,個人覺得咁既食物質素,都幾抵食👍🏼 備註:記得網上預訂先有75折
APR 24

食物方面: 壽喜燒唔錯,特別係個溫泉蛋撈飯,好滑😋😋😋壽司同刺身味道都ok,但鮮度同厚度可以更好~😛 服務方面: 正常,但杯茶真係好熱,特別我嗰時好口渴,等咗好耐先飲到~😣😣😣 環境方面: 坐得舒服,傾計都ok 性價比方面: 同其他日式料理相近,而且餐廳係起係商場入面,價錢可以接受👍🏼👍🏼 如果覺得我寫既食評幫到你既話,記得follow,like,同埋share俾你身邊鍾意食好味嘢既朋友😋😆
2024-04-16
是次消費
每人約$200 (午餐)
APR 24

食物方面: 點心唔至於好好食,但都唔錯,冇一樣難食👍🏼唔夠飽可以叫個炒麵,辣辣地幾好味😋 服務方面: 正常 環境方面: 呢度食嘢重點係環境!隔熱茶杯幾細心,碗筷都乾淨👍🏼最重要係個view好正,可以望住海景飲茶,好chill😆😆😆 性價比方面: 價錢同普通飲茶地方差唔多,都合理既👍🏼 備註: 地點有少少偏僻,去到附近可以問下路 😋😆
輕鬆豆*HappyMealFamily
2024-04-09
是次消費
每人約$350 (晚餐)
APR 24

食物方面: 肥肉,豬肉,海鮮,肉丸都ok👍🏼叫肥牛一定全部order最貴嗰種(我個餐係美國極黑牛),其他試一碟就ok。幾特別既係火鍋店有三文魚刺身任食,都幾新鮮😆鮑魚只有兩隻。 甜品同雪糕都唔錯👍🏼 服務方面: 正常 環境方面: 張臺夠闊,傾計都ok 性價比方面: 呢次試$348個餐,食物味道種類都ok,晚餐價錢算係咁 如果覺得我寫既食評幫到你既話,記得follow,like,同埋share俾你身邊鍾意食好味嘢既朋友😋😆
2024-04-04
是次消費
每人約$300 (晚餐)
APR 24

食物方面: 刺身新鮮,壽司,小食,甜品同飲品都唔錯 服務方面: 超級差,餐廳限時70分鐘,我同朋友坐耐咗少少,出門冇人排隊,但俾短髮女店員(應該係經理)趕走。都已經準備走,但佢收碗碟既時候黑曬口面,又敲臺,又敲碟咁,feel到佢好火⋯咁既服務態度,好難留得住客~ 環境方面: 坐得舒服,傾計都ok,模式同壽司郎差唔多,都有輸送帶送食物 性價比方面: 價錢都合理,就係個刺身飯比較貴,$90,但好細碗 如果覺得我寫既食評幫到你既話,記得follow,like,同埋share俾你身邊鍾意食好味嘢既朋友😋😆
2024-03-30
是次消費
每人約$130 (午餐)
MAR 24

食物方面: -午市套餐,豚肉飯,有沙律,麵豉湯,溫泉蛋。豚肉幾好味同既林下,撈埋溫泉蛋食,又香又滑😆😋 -加錢有小食,好似$20,叫咗份炸雞,3件,都幾大件😆味道都唔錯👍🏼 -甜品係cheese cake,都ok 服務方面: 正常 環境方面: 座位都舒服,環境唔會太嘈,傾計都ok 性價比方面: 味道同價錢都相符👍🏼 如果覺得我寫既食評幫到你既話,記得follow,like,同埋share俾你身邊鍾意食好味嘢既朋友😋😆
2024-03-29
是次消費
每人約$230 (下午茶)
MAR 24

食物方面: -開心果醬pancake,開心果醬汁好出😋😋😋pancake軟林林,配合雪糕好好食! -伯爵茶panckae,味道同上,但個醬汁唔夠出 -山葵蛋黃醬薯條,好好味,薯條控一定要order! 服務方面: 正常 環境方面: 張臺夠闊,氣氛好好,傾計都舒服 性價比方面: 百幾蚊一份pancake同出面差唔多,但呢度係幾好食,值返👍🏼 備註: 店鋪長期要排隊,冇得book,唔想排隊,建議3-5pm呢段時間入座! 如果覺得我寫既食評幫到你既話,記得follow,like,同埋share俾你身邊鍾意食好味嘢既朋友😋😆
2024-03-26
是次消費
每人約$400 (晚餐)
用餐優惠
試食活動
MAR 24

食物方面: -餐湯係南瓜湯,外表幾靚,味道都ok! -帶子意飯好味,帶子大大粒😋但價錢都幾貴 -龍蝦意粉好味,但份量少,而且價錢好貴,加一後要$300一碟😅 -pancake味道唔錯,但個皮有小小硬😛 -心太軟入面既朱古力醬好濃郁,配合雪糕食,好正😋👍🏼 -飲品都ok,跟餐會冇咁貴 服務方面: 員工都有禮貌,ok既 環境方面:周圍既裝飾都幾靚,有心思,傾計都舒服👍🏼 性價比方面:食物方面就真係偏貴,係好食,但食唔飽😂 如果覺得我寫既食評幫到你既話,記得follow,like,同埋share俾你...
Top