Foodie Mui

Foodie Mui

我是 Foodie Mui
訊息
正顯示第 14 篇(共 4 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
是次消費
每人約$330 (晚餐)
JUN 22

簡單嚟講,明明無客都係咁催,無下次! 件事就係咁嘅 本身見間餐廳openrice食評咁好 Book左七點去食 我地8個人,早左5分鐘到 餐廳分兩層 樓下大概有6個人食緊 樓上無人嘅,我地係第一枱 之後就係惡夢嘅開始🫠 1️⃣催洗碗 我地比預訂時間早左到 所以一開始未齊人嘅 但店家要求我地幫未到嘅人洗埋啲碗碟咁佢地就可以拎走啲洗碗水 好似指令我地做嘢咁🫤 2️⃣催落單 都係個句啦 其實我地未齊人 時間大概7點零幾分 但店家係五分鐘內催我地嗌前菜同湯底催左三次 結果我地未齊人就落左單 唔知點解一大班...
DEC 18

如題啦,係平日黃昏時段, 冇人排隊嘅時候買嘅奶蓋紅茶, 成杯都仲係未溶嘅奶粉(定奶精?) 之前試過喺大埔分店買同樣嘅嘢飲都係咁, 但冇咁誇張。 今次真係每飲一啖都飲到奶粉,負評☹️
酸菜桂花魚
2018-12-22
DEC 18

雖然喺朗豪坊入面食過好多次嘢, 但就未試過食呢間, 因為佢實在個位置太高喇。然而我終於喺上個禮拜六嘅晏就嚟左食啦! 今次嚟食最主要係想試佢個酸菜魚(桂花魚), 同行友人食過話好味。 嗰餐牌都有好多選擇, 好多食物其實我都想試,可惜我哋有少少趕時間又食唔落咁多嘢, 所以就淨係叫咗酸菜魚食。 個酸菜魚嚟到好大碗, 啲魚都幾多同埋幾好食, 另外佢一開頭畀嘅茶都幾好飲, 可惜淨係可以refill清水, 如果可以添飲就好喇。 整體嚟講唔錯 ,下次會再嚟。
2018-12-26
DEC 18

尋晚8點幾左右去到餐廳個時仲有幾張空枱,入到去完全無人打算帶位! 我地一行五人唯有問可以坐邊,然後俾個相信係店長嘅男人嘴藐藐咁話我地心急,叫我地坐低先!大佬你位都唔帶點知坐邊啫? 去到叫嘢食,我地有人問另一位店員有關日式獅子卷同芝士竹輪卷有無分別,點知位無禮貌嘅店員又係旁邊搭訕話猴子卷咪猴子卷,竹輪卷咪竹輸卷囉!個語氣勁差!完全無意慾解答問題! 雖然食物ok,但好地地食一餐都要俾位店員咁串幾獲,貼錢買難受囉!
1 推介
lapman84