yoyohkbu

yoyohkbu

我是 yoyohkbu
訊息
正顯示第 110 篇(共 22 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
FEB 24

因為係內地出名嘅餐廳 幕名而來 點知係中伏!麻辣香鍋完全唔麻唔辣!簡直係食之冇味!因為點嘅係午市商務套餐 所以裡面嘅配菜係固定冇得揀嘅 點知就係幾大塊薯仔幾條豆皮 三條花菜。咁都算了,最核突嘅係啲薯仔切成好大一塊仲唔㓟皮!我都懷疑冇冇洗過!侍應黑口黑面唔識笑。真係唔知咁樣嘅質素仲好意思貴過同類餐廳 應該會好快執!
JAN 24

買外賣 給八達通不收只收現金 於是作罷講咗句「咁算了」估唔到個長發女店員居然用粗口回應!又冇落單又冇嘥嘢 至多係嘥佢幾秒鐘 落後就算了仲咁惡!咁已經唔係服務態度差嘅問題 簡直係香港之恥!
1 推介
ian wong1012
JAN 24

因為就係屋企樓下商場 所以多次幫襯 用餐環境好舒服,啲嘢食keep住高質素。最扺贊嘅係服務,每次去 個個侍應都好有禮貌同親切友善,仲好有耐心俾客人任揀座位,每個侍應 無論上菜嘅、執枱嘅定係收銀嘅都會講「多謝」
DEC 23

企係买单𠴱處嘅靚仔非常抵贊!睇到佢周圍忙,店長來嘅?一入到去就已經俾人好親切友善嘅感覺 之後落咗單想調位佢有啲為難但最尾都係幫手換咗並好快手執枱。幫襯咗茶木超過七年 之前有遇到過極冇禮貌嘅侍應令到我好耐唔想入去再受氣。今日又俾翻好感!以後都會多啲幫襯
MAY 23

因為就係屋企樓下商場,成日經過覺得裝修冇錯先諗住去試吓,特登揀3点幾過去諗住少啲人坐得舒服啲 入到冇人招呼 於是揀咗一個心儀已久嘅靠窗位 坐低先有個女侍應行埋來好惡咁講「唔可以坐喺度 係四人枱」 整間餐廳得二枱客 其中明明就係一個男仔坐喺四人枱用住電腦!其余幾個枱都冇人!就算唔俾坐可唔可以客氣啲?咁差嘅服務態度係宜家嘅香港地都係少見了,又唔係茶餐廳,唔通真係攤你哋嘅野好食咩?既然係咁樣嘅服務就永遠唔會幫襯!偌大嘅商場得你一間餐廳咩?不知所謂
MAY 23

餐廳有一面大落地窗 窗外係餐廳嘅室外部分 有啲田園feel,整个餐廳裝修得簡潔大方雅致。無論係門口領位嘅定係點餐嘅侍應都很友好很有耐心。話佢知想坐窗邊就話「冇問題」,帶過去後好nice咁話隨便坐。点餐嘅侍應會好親切咁傾幾句。推薦牛肋骨餐,啲牛肉好軟好入味,冇錯好味!
FEB 23

從十幾年前第一次幫襯到宜家,食物質素與日俱減,惡劣嘅服務態度就與日俱增!每年也就食幾次,唔會係因為厭咗而係越來越唔好食!頭幾年每次去食,米線好味到湯汁都飲晒。宜家去食,次次食咗幾啖就唔想再食,湯汁也日漸稀寡。最難頂嘅係服務,都冇期望有好服務了,但呢排嘅收銀大媽簡直惡到一個點!永不幫襯!
3 推介
maswer
Mr.CC3
mansoso
NOV 22

己經多次幫襯了,第一次係行街時被靠窗嘅座位吸引。壽司等都算好味,最好味嘅係炭燒羊架,肥瘦相宜,火候恰到好處,調料好入味。每次想食羊架都會第一時間諗到呢間,加埋侍應很有禮貌
OCT 22

行街無意發現嘅餐廳 裝修好靚 坐得好舒服 又有無敵大窗戶。最滿意嘅係服務,無論男女侍應都很有禮貌,耐心又客氣,具備做服務行業嘅良好素質。會繼續幫襯,無論食飯定嘆咖啡甜品都係唔錯嘅選擇
OCT 22

樓面冇禮貌仲窮凶惡極!落單嗰個極其不耐煩,好似要啲客求佢先落單;最惡嘅係一個短髮老女人,佢將碗碟好大力甩係枱面,話佢一句她就惡狠狠地望住你;之後就開始報復性地將所有餐具甩在各個檯面,故意搞到好大聲要拆房咁;同佢理論佢就會用最惡毒嘅說話爆晒粗口。唔知老板係唔係用極低價請嘅人,為咗趕客?!
3 推介
Derekli0113