lovebirdv8

lovebirdv8

我是 lovebirdv8
訊息
正顯示第 17 篇(共 7 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
2024-03-03
是次消費
每人約$300 (晚餐)
MAR 24

一直bookmark左,今日終於去左試。 調酒酒精好足又好飲,hh 時段個價仲好平。 叫左八瓜魚沙律,蕃茄青口,燒豬肋骨同牛扒,碟碟份量都好足,配菜又多,仲好食過某d所謂高級餐廳,同行友人都好滿意依餐。
DanielOpnRc
檢視所有留言 ()
0分鐘 (堂食)
2023-12-29
是次消費
每人約$80 (午餐)
DEC 23

見佢出左午餐,終於走左去試~ 依排無左辣撈麵,於是叫左吉豬池魚咖喱餐,上碟擺盤又靚又豐盛,炸物炸得夠脆,唔油,肉唔乾,池魚好厚肉,幾好味。 餐既菜份量都好足好新鮮,感覺健康左,咖哩汁偏湯咖喱,連飯食濕濕地幾好。 80蚊無加一,包老火湯同野飲,飲品選擇都算多,今日既老火湯係螺片湯,住家湯既味道,無味精,幾好,不過細碗左dd,唔夠喉😂 知自己食唔曬,叫左少飯,結果都有剩飯,食完成個餐都好飽lu,下次會試埋佢其他菜式~
為食摩加梨
燒雞皮
鹽燒鱔
2023-06-09
JUN 23

鋪頭細細,不過坐位唔迫都算舒適,似日本d家庭小店feel. 食物款式都算多,串燒嚟講價錢相宜,叫左雞肉、雞胸軟骨、大蔥、豬腩肉同牛舌,燒汁味道唔錯,即叫即燒,燒物燒得啱啱好,燒牛舌唔韌,保留到肉汁得嚟有點焦香。燒雞皮好香口,好似食脆片咁! 海鮮方面,叫左xo 蒜燒蠔同聖子,仲有鹽燒鱔,食材新鮮,唔係急凍霉貨。 蔬菜方面,叫左蒜燒茄子,蘆筍,菠蘿仲有芝士大啡菇,大啡菇燒夾住芝士煙肉燒,食落口勁爆汁! 最後,甜簡簡單單燒飯團,燒得面脆內軟唔乾,好味,最驚燒到乾硬既飯團,依間火侯控制得好好! 飲品...
AUG 22

路過想食日本野,又想試下新餐廳,見依間麵有d人流,就去左試。 點左個刺身定食餐$188,諗住都唔會太差,點知依間野可以差到我忍唔住寫食評😮‍💨 前菜沙律係好普通麻胡醬沙律菜,正正常常,除左醬多左d。 然後我等左20分鐘都未有野上枱,依個時候侍應攞左一堆即沖麵豉湯包出嚟!然後跟餐麵豉湯就上枱了…… 等多一陣,刺身同飯都上枱,一睇,仲以為自己俾幾十蚊食緊爭鮮🙄🙄 同價係灣仔食過幾間日本餐廳,都有擺盤靚刺身,依間既刺身同食自助餐自己夾既一樣樣,唔明點解要等成20分鐘出餐🤬飯食落唔似平時日本...
DEC 20

本來想試麻辣味,不過賣曬,最後買左甜酒濃朱古力味,唔甜朱古力味濃,幾好食,送茶同咖啡都好夾🤩 店員話下次買攞番個盒去會平十蚊,即係20幾蚊有一桶,平左又環保左👍🏻
這篇是 [非食評]
SEP 20

打去訂位,一開始已經講左時間,同幾位,可能因為口罩關係,所以聽唔清對方講咩,客氣問一句可以講多次嘛?對方即刻用晦氣惡劣既態度回應。未食已經一肚氣,轉book第二間算,無謂貼錢買難受🤬
MAR 18

同朋友一行六人,特登去試烤鴨,結果失望而回。 招牌菜烤鴨皮係脆既,不過完全唔香,無鴨味。烤鴨配料同醬好似好多花款,但係都係唔好味,特別係個果醬,加落鴨度食好似食緊香口膠錦。sick 另外叫左碟雞,零雞肉味,肉質粗鞋sad 其他炸肉丸同肉排中規中舉 荷葉飯煮得夠味香口,不過份量偏少 最後個鴨肉豆腐湯,豆腐唔滑又硬,湯既味道正常無驚喜 雖然俾左張大枱,大枱係望到海景,但係枱或放左一大堆紙皮箱,結果腳想伸展下都被頂住。 錦既質素埋單要16xx,可以有更多選擇sad
A仔無雙
Top