foodie_lovefood

foodie_lovefood

好食就要分享 伏左就要唱通街
訊息
正顯示第 110 篇(共 114 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
泰式沾麵
泰式沾麵
金邊粉
金邊粉
APR 24

叫左兩個主食同一杯野飲。 一個主食係店舖招牌泰式沾麵,一個係金邊粉。 泰式沾麵就少少辣,但辣得好好食。 做得沾麵緊係麵同醬料分開,所以辣度可以叫做可調節。 配料混上醬料後非常有泰國風味,值得一試。 另外個金邊粉就吾辣的,酸酸甜甜咁好開胃。 兩款主食都有大蝦,金邊粉的是烤的,所以很有風味,而且蝦本身都口感很好。 野飲方面,叫左個荔枝凍飲, 都幾好飲,味道夠濃。 座位方面,地方好闊,有一兩個角落頭可以比小朋友坐,吾怕小朋友騷擾到人like 員工服務態度係幾好,會安排小朋友去適當既位置like 小朋友發作起上來也...
煙三文魚沙律
煙三文魚沙律
甜品拼盤
甜品拼盤
FEB 24

食物方面,價錢雖然偏高,但份量同價錢成正比。女生可以share一個餐食。 環境都幾寬敞。 食物質素,我覺得係偏高。我就叫左個甜品拼盤同沙律。沙律好好食,d菜好新鮮。另外個甜品拼盤有waffle,焦糖燉蛋同心太軟。waffle個口感少少脆,裡面好軟,甜度適中,上面有個薄荷雪糕。焦糖燉蛋方面,上面層焦糖都幾厚幾足料,重點係脆得黎完全吾lon,很甜好好食,下面既燉蛋好滑,蛋味加上焦糖的甜味,很好食。而個心太軟,切開流心,仲要朱古力味濃。我覺得對得起個價了。 另外地庫有雪場玩!
朱古力窩夫
朱古力窩夫
牛角包
牛角包
JAN 24

食左個朱古力窩夫同牛角包。 朱古力窩夫同出面好吾同,首先佢係酥皮先, 佢個朱古力雪糕係有朱古力粒粒。 口感同味道都好特別,我真心幾中意。 個窩夫都只係88蚊,其實性價比幾高! 十五分鐘也就整完給我,不用催,效率很高! 而牛角包方面,火腿雖然一般,但牛角包口感很鬆脆。不買套餐亦只售四十幾蚊,性價比一般。 但套餐價錢亦只是六十幾蚊,我們選擇了latte,稱不上性價比很高,但配得上這個價。 係座位少左d,不過整體很好,行過D2一定再食佢!
NOV 23

之前朋友食過,話好好食先去食,點知中伏中到影響友誼! 首先,無電子落單都算,個職員講野好有口音,Rare講到變Lare先明。都算。Medium Rare應該係3成熟,佢同我變Medium Well。然後個waiter叫左個高級d既過黎睇,堅持話係medium rare,但搞黎搞去,塊扒都凍曬。仲要佢死吾認自己係做錯!真係貼錢買難受!另外仲話我個扒包free beer ,叫我二選一,最後埋單計左我錢!然後同佢講,你個waiter話free 我地先二選一,仲要飲左兩三啖都飲吾到落去!然後佢先慢慢咁扣番錢。呢餐飯我花左2小時來受氣! 仲有,我明西冷係有筋,...
1 推介
飲泣妳凍嗎
Tiramisu
Tiramisu
NOV 23

環境同空間都好寬敞,座位舒服。like 食左個tiramisu 同窩夫,覺得好抵食。個tiramisu有三種吾同既口感同味道,cream果part好cream, 中間底部同最頂有d脆脆,中間有層夾心,好特別。wow叫左杯Bailey 朱古力,真係Bailey 溝朱古力。上面有拉花tim,真係好飲又好睇。like但記得要攪勻。tongue個窩夫都好好食,有歐姆蛋係上面。蛋味好濃,配上煙三文魚,口感同味道都再升一層次。另外配有一個沙律菜係隔離。overall我覺得幾好食,會再黎。heart
OCT 23

這裡的食物很抵食。雖然正常一個餐都過百,但份量真的值。 叫左兩個餐,一個burger一個炸雞pancake。burger係西芹口味,味道創新。我都未試過薯條配西芹味。 另外叫左個炸雞pancake,吾係出面勁cream果款黎,係實心蛋味濃。炸雞就好大份。 環境方面,座位很闊,坐得舒服,見有人推埋bb車黎都吾覺迫。
SEP 23

呢個松露雜菌飯用料好足, 一打開已經成陣松露味轟出黎。 我食野已經吾係大啖,但啖啖都有松露同雜菌,好平均。 個飯就可能因為外賣擺耐左,所以無乜口感。 整體黎講,呢餐飯出去食應該過百,所以好抵食。 另外對於一個女仔黎講,真係算大份,諗緊留一半聽日帶飯mad
1 推介
eatingjourney12345
SEP 23

係幾好食,性價比又高,份量又岩岩好吾太大份,但係就等左成個lunch hour lor It is delicious, also in a reasonable price, everything are the best. However, during ocamp period, it needs to wait from 12:44 to 13:13. But even it is now 13:13, I still cannot get my lunch. I want to eat a sandwich rather than this fried rice. I am hungry at 12:30, but after waiting such a long time, I totally not hungry now. I only want to claim back my payment and leave…..
AUG 23

無諗過成300蚊一個人都咁既質素, 好彩吾係咩節日, 吾係真心比佢破壞曬節日心情, 咩野極上牛,笑死,仲要切到勁厚,有相作證架! 仲要有碟係無紋,真係笑死我,咁真係叫極上?自己睇相啦! 我忍吾住問個職員,個職員話係某部位無咁多脂肪。 笑死我!隻牛咁多部位,你吾比埋個腦我食? 比得錢食極上真係吾expect幫佢清頭清尾囉 睇曬d相,如果覺得值300蚊一個人,請你去吧!
2 推介
ivant131
O.T.1107
MAY 23

真的懷疑員工跟食物有仇,撐到變了形。 要不是我趕著買回去工作,我一定看清楚才買。 幸好這款日本麵包本身比較甜,沒有配料也很好吃。 所以提醒大家,選三文治時一定要看清楚,否則一手都醬。
Top