Polly Huo

Polly Huo

吃吃笑笑走走跳跳
訊息
正顯示第 16 篇(共 6 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
Nutty Latte
Nutty Latte
Nutty  Latte
2022-12-09
是次消費
每人約$130 (午餐)
DEC 22

唔忙返工日子出去食飯 經過見到新開,乾淨,打卡feel,於是決定lunch😋 價錢正常打卡店舖水平,加一服務費chopstick QR code點餐 叫左$118 set 未加一 咖啡 餐廳 goodlike 個番茄醬太鹹 唔會再叫dislike 有心情先會再黎試下其他菜yuk overall 7/10分balloon
A4和牛
A4和牛
NOV 22

見網上評價差別好大,同男朋友諗左一陣決定A4和牛 $468/人加一。 兩個人坐左個大卡位好舒服 試左A4,A3同黑安格斯牛板翼 即刻知道A4就是好香 好濃味 不過我食左兩三盆就滯左🙊 值得一試! 雪糕🍦都出色,乳酪同黑糖味。yummy
2020-08-09
是次消費
每人約$152 (午餐)
AUG 20

服務很好,前菜係炸餃子我第一次食,幾得意。 伴碟薯蓉好香,可以食飽。 咖啡很易入口 背景音樂超正,個女服務員很nice。 致命的是main course 烤雞排柴而且唔入味,我有充分理由懷疑佢係冇醃味 食到冇胃口 咁就$152
AUG 19

lunch點左potato salad with meat ball 老闆話全部home made 88蚊好合理啊 都幾好食like 唯一自己唔like係薯仔唔去皮 side dish 青瓜酸酸地,好食,分量夠飽
慢煮三文魚
柚子雞白湯拉麵
是次消費
每人約$100 (晚餐)
NOV 18

重點推薦柚子雞白湯拉麵,呢個配搭好得意,好清新嘅感覺,食完唔覺膩。配料D粟米竟然冇用急凍,而係自己切成一塊塊,第一次見囉,唔使好似平時咁一粒粒夾flower 平時出去食拉麵唔會飲湯,因為好咸,但係個湯底我最後飲曬。。。 朋友點左辣湯底,我就冇試(唔食辣)...好似都唔錯star 我地仲食左慢煮三文魚,聽廚師講係自己調嘅醬汁。我覺得幾夾,少少驚喜,下次去會再點。wow 另外就係想知道支日本柚子汽水香港邊度有得賣,想買D翻屋企飲。哈哈
2018-04-04
APR 18

莫名好心情,啱好屋企冇煮我飯frustrated就即刻決定出去食,就過左黎。 見我將背囊放係地上,就即刻幫我放好在店的角落,加五分。 因為我唔識沾麵同拉麵分別,耐心解釋,加五分。原來沾麵係要黎沾黎食。 見到店名係日文,唔識讀就問,冇笑我文盲,加五分。真係發音“鶴龜”. 叫左個豚骨拉麵加芽菜,麵韌度(點左較軟)適合,湯底可以飲埋(平時我唔會飲囉),唔會太咸。八十五分。 total 俾99分like,差一分梗系驚佢驕傲啦!madwow 另外,竟然有背景音樂🎶讚爆,剛好係我鍾意嘅style。
Top