TszShuenLam

TszShuenLam

我是 TszShuenLam
訊息
正顯示第 2130 篇(共 47 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
MAR 23

upset上網睇人評論,話必食吉列豬扒舖頭,先特登走去旺角試。結果我哋全部人都勁失望 dislike作為吉列專門店全部炸嘢都唔係現炸,完唔香口,腍啤啤又凍凍地。 frustrated可能舖頭位置喺旺角,所以呢好狹窄,我哋五個人坐卡位完全迫埋一舊。食完都只想快啲走,無論係飯or烏東,雞定豬蝦都唔好食。 可以話係完全冇下次,被呃咗。求其搵間茶餐廳嘅吉列豬扒都炸好過佢 ghost同埋啲員工好似懶懶閒咁,餐廳都唔係好多人,點餐嘅時候仲會漏單,雖然送多咗個湯當補償,但唔好飲
MAR 23

想講真心大中伏🚁🚁🚁 🌶️首先個喇沙湯麵好辣,辣就算啦仲要唔香,無椰香味。麵嘅份量太多,無幾耐就吸曬啲汁,成碗野變到一pat pat,睇到都無胃口食。 🦴其次個肉骨茶係無藥材味,個湯淡到好似茶餐廳嘅跟餐湯,不過骨就幾大嚿同埋多肉,可惜個湯唔好,嘥咗。 🍞個多士就唔知係咪放耐左,完全唔脆,無咁香口,味道偏甜,但每人食兩舊都可以接受 star唯一值得讚嘅就係地理位置方便,而且無乜客,所以食完留底傾計都唔會阻住人。但野食就極失望,感覺茶餐廳嘅喇沙都好過佢好多
MAR 23

週末經開中環,搵唔到嘢食,係openrice度睇到,就試吓呢間。舖頭都算幾大可以坐好多人,但係員工就好少,所以落單同上餐都需要等。 star嘢食方面就真係好普通冇乜特別,如果呢個價錢寧願去食譚仔仲好
MAR 23

啲野食可以話係不知所謂,收咁嘅價錢。而且環境都唔係好特別,完全可以話係中伏。全部得個樣,食兩啖已經唔想再食,都唔知點評價好⋯ 啲好評都唔知係咪俾錢寫返黎嘅,被欺騙yuk
陳定邦
MAR 23

star之前生日staycation係kkday book左個package,包晚餐三道菜。點話都係酒店餐廳,以為水準會高質。但唔知係咪package 太cheap 所以啲野食都變cheap左 star真心唔好食,唔知點講。去商場搵間西餐廳可能都好食過佢
jimbanpak
MAR 23

star上網睇人推薦,見好大碗好吸引就特登去深水埗試。入到餐廳都坐滿晒,所以好期待。點知都係失望⋯ sad首先啲嘢食就好普普通通,口味偏麻但唔香。而且唔係好明白點解個碗下邊要點火,本身薯粉已經好林,如果繼續加熱咁咪變一pat pat。價錢方面就深水埗呢個地區來講真係偏貴,所以試過一次都唔會再試。 frustrated如果商家想繼續做,應該減低個價錢吸引多啲回頭客,而唔係上網係咁賣廣告 star另外啲員工應該好好培訓做嘢效率好差,好似聽唔明廣東話咁
Tin Pudding
MAR 23

星期六下晝經開想入去飲杯嘢,休息下。本身以為係咪太多人,所以需要等位。但係原來係因為員工太少Service唔到。 star入到去個環境好大都好多凳,揀咗露台位置坐低可以影吓相。不過選擇方面就比較少,所以揀咗杯Chocolate。點知又細杯又苦,唔知自己飲緊乜sad star不過cafe環境就幾靚嘅,如果少人嘅話影得都幾好睇
MAR 23

太耐冇食太興,原來依家個價錢咁貴。普通一個lunch都要$60-$70,就揀咗個比較平嘅排骨麵食下。個面都幾好食但份量好少,我一個女仔都食唔飽,不過排骨份量幾多。略為就係個湯有啲太油,送麵食唔太好
MAR 23

首先個環境好寧靜,可能平日比較少人,非常之適合朋友聚會,想慢慢傾偈或者係傾公事。 成個環境非常之舒服,而且service好好 like餐前麵包,頭盤🎃南瓜湯,到main course再到甜品都好高質。可以邊睇維港景色邊食美食真係好chill嘅體驗,唔洗同人逼先最舒服
這篇是 [非食評]
MAR 23

🔅和中東有啲關係嘅好似只係舖頭嘅裝飾同餐具 🔅野食方面普普通通,不過不失,打完卡都應該唔會再黎第二次 🔅舖頭太細,啲檯好近都幾逼,所以進食嘅感覺唔太好。舖頭最入有間包廂,但係隔音好差,一路食一路聽到包廂裡面好大聲歡聲笑語
糖`
Top