larissachan

larissachan

普通胃食人一個,不懂美麗文字,從一個比錢消費的客人角度出發,好味不好味只是個人感覺,簡單分享。
訊息
正顯示第 110 篇(共 108 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
FEB 24

裝修完之後去咗幾次,環境好靚,好舒服,喜歡睇日落景嘅可以早少少上去訂位嘅時候訂窗邊嘅枱。食物食材新鮮出品嘅質素好好好好味。個人就喜歡食麻辣鴨舌鴨舌,鴨舌好味過台灣出名嗰幾間。蝦子碌柚皮,豬腳仔,酸菜魚,酸菜魚最好係叫辣油另上。黃金蝦,炒米粉,時令煲仔飯,真係即叫即做好好食。 花膠時蔬好多花膠個湯都好好味,啲菜好新鮮。 價錢喺荃灣嚟講屬於係貴嘅,但係物有所值。服務都好好。喜歡飲茶嘅朋友都可以揀一啲自己鍾意飲嘅茶,我個人就會喜歡飲菊潽。
NOV 21

一個人午餐,叫左個hot item- 火山排骨,個source 好好味,排骨份量合理,我係一個愛算骨的人,吾知道係咪要造刑,d 排骨做吾到骨肉分離,d 骨幾硬,咬吾到,如果可以算埋真係好正😂😂😂。d 骨都多肉,幾ok,但係真係要用手食。冬陰功得一只🦐,全部🍄🍄,湯的味道好一般,份量小,如果share 真係有難度🤣, 杯飲品係like 社交平台專頁 送,真係好飲,大家一定要拿
NOV 21

好正宗的湖南菜,好🌶,好重味,因為我吾係湖南菜愛好者,不懂欣賞,但係湖南親人超愛,出品份最ok Ka, 送飯一流,但係太旺,大家只是不停食,冇時間傾計,好趕,個魚頭好味,小抄也好味,其他小食也要試吓。但係要有心理準備,好燶味,食咗都幾口渴😂😂
3 推介
marytian
ElenaZhou527
yangmei19820330
NOV 21

天氣轉涼,去揾個羊腩煲食,在商場入面,環境ok, 但係不算靚,羊腩煲肉多,羊腩林,枝竹多,入味,筍也多同好味,重有馬諦,送生菜一碟,菜幾好食,3⃣️百幾元一煲,幾低食,酸菜魚,原條魚,湯好味,可惜不是用寬粉,呢個送好食但係不夠風味,燒鵝好味,比出面的焼味店好。咕嚕骨,脆卜卜,但係個人不喜歡太厚粉。整體ok, 但係不是平價食市。
NOV 21

午市時間行過,見到酸菜漁午市套餐,一個人入去試吓,加左$15 篙筍,數埋得5 條仔都唔知有冇🤣🤣,BB 🌶對我來講已經好🌶,配菜有海帶片,芽菜,但係份量超小,魚片滑但係都係5 片左右,味道ok, 但係呢個餐咁份量$103 真係好貴。😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
OCT 21

通常在帝苑軒叫過黎食,今日真正座低食,脆鱔係必食🥂小食,烤夫一般,🍅仔加話梅幾開胃都ok, 但係冇suprise, 印象中食過呢個小食但係忘記在那吃過,羊肉出品幾好,應該係只羊幾靚,羊架話係蒙古羊,不So, 但係做得乾左吾夠juicy, 和牛煲仔飯好食,幾百元一煲叫做交到貨,冇驁喜。service 更係ok la 😂呢個可以放心。price Vs 出品,可以叫做收貨。來得呢啲餐廳食吾會looking for 低食,係looking for 驚喜😂,呢個暫時未有😂。甜品都係比交heavy 的出品,真係食唔落. Manager 幾細心,見到我哋人小,一些出品cut side ...
JUL 21

因為買帝苑酒店 F&B coupon 送2張 set lunch coupon. 環境當然好nice, 服務一般,以5 星酒店餐廳計,放餐具🍴乒乓聲,應該計不合格🤣。 食品ok, 不用錢冇要求,頭盤冇乜特別,味道可以,主菜,普通三文魚一件,有些overcooked. 甜品太甜,咖啡似燶咗不香。都係一句free 的冇所謂😂😂
檢視所有留言 ()
0分鐘 (堂食)
2021-07-26
JUL 21

在愉景新城入面,環境衛生ok, 服務態度真係好一般的一般。食品不難食,但係不好食,更加不要說什麼 K feel 🤣. 我地4 個人,叫4 個食品,份暈偏小,如果有男士應該不夠食。$400 埋單,純粹聚下。吹一下水,消費叫ok。
JUN 21

環境幾好,如果2人可以試吓book 近窗望海的位置,打卡影相一流。tea set 比較低食,不過都要過百元,食物好普通,不難食,係個🦐source 幾特別,好cafe 出品,不好期望酒店水準,去大澳想有nice toilet restaurant, that’s the one 😂.
JUN 21

以地點,比咁價錢食咁食品質素加環境,其實真係幾ok la. 賣點係比人打卡,影相,親眼見到沒什麼特別,但係經過影相📸️再加角度,效果幾好。食物出品係好正常的平民cafe lunch set standard, service ok. 可以一試。
Top