愛.麗斯

愛.麗斯

我是 愛.麗斯
訊息
正顯示第 15 篇(共 5 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
2023-06-14
是次消費
每人約$200 (下午茶)
OCT 23

雖然公司係海港城,但好耐冇過嚟食嘢,咁啱朋友想食afternoon tea,我又唔想食咁多甜品,俾我係度搵到泰式下午茶,最緊要鹹點多,仲要價錢又吸引,可以book枱嚟試下tongue 店員好好like俾我揀窗口位,個雀籠到咗估唔到又幾吸引喎lol鹹點同甜品比例恰當好處,食得飽之餘,又唔會甜到漏,整體嘅味道唔錯,而斑斕英式酥餅好好味,平時我會飲咖啡,但今次見到有蝶豆花茶選擇,就揀咗花茶,因為顏色好靚flower到埋單嘅時候侍應話book枱同有職員證都會有八折,每人$200落樓,性價比好高excited
Latte
香煎牛扒伴煎蛋
2023-10-05
是次消費
每人約$230 (午餐)
OCT 23

每次經過門口外牆都覺得好靚,亦都影過相打過打wow 今次知道再嚟赤柱就book定枱,平日lunch time 唔算多人,所以靜靜地傾計好舒服,今次我哋叫咗2個lunch set,巴馬火腿班尼狄蛋同香煎牛扒伴煎蛋,咁啱每日精選濃湯係凍嘅,大家要熱嘅要問清楚,而五成既牛扒整到啱啱好,牛味好濃口感不錯excited對於鐘意食雞蛋既我班尼狄蛋簡直係大滿足,餐飲選Mocha 要另外加錢,所以我揀返Lattemad 點知個親切嘅侍應姐姐將個朱古力甜點放喺我面前,話:尼個都係朱古力嚟㗎!我請你食flower 真係美好的一天star
蛋包豬扒咖喱飯
2023-10-02
是次消費
每人約$130 (午餐)
OCT 23

今次間餐廳係朋友揀嘅,平時都唔會上到3樓,以為呢間係新開,仲要行錯兜咗個大圈先搵到ghost 好在一見到個門面就好精神star 好韓國feel咁! 因為下午去陽光充沛,所以拉晒窗簾, 如果唔係望到出邊個景應該唔錯! 打開餐牌翻來翻去, 最吸晴都係蛋包飯, 忍唔住每人叫一份lol 蘑菇湯正! 我食既豬扒炸得啱啱好好👍🏽 非常卜卜脆, 而炒蛋包住嘅係蕃茄粟米飯,真係好吸引bowl 咖喱汁係傳統嘅日本咖喱like 而墨魚小食都好好味tongue 店員服務都要讚,反應好快heart 只係朱古力咖啡差少少,只有可可嘅味道frustrated 餐具都精挑細選,意思都好吸引...
生日
是次消費
每人約$324 (午餐)
OCT 23

同朋友慶生好地方,最近鐵板午餐做3折,梗係過嚟試下啦! 服務員同老闆都好熱情,知道我同朋友慶祝生日,仲請我哋飲清酒🍶 食材好新鮮,睇住鮑魚係我面前咁郁,我哋揀咗牛,師傅燒得啱啱好,咬落口仲有少少肉汁,鵝肝都好吸引,雖然已經飽到食唔落,海鹽雪糕千祈唔好錯過😋性價比,大滿足like
OCT 20

由於疫情關係,所以返唔到深圳食辣野🥺之前一直覺得喺香港食又貴又唔好食,心心念之下喺香港發現十二味,對我來講真係一個不錯的選擇,上次禁堂食期間試過外賣小龍蝦、酸菜魚都好正!今次得2個人就去食干鍋(今次叫咗少鹽,唔使加飯食味道啱啱好)、皮蛋(配啤酒飲一流)、糍粑(唔係間間做得好味),3樣都做得不錯!讚一個👍🏼份量仲好足,2個人仲食唔晒(打包已經夠一餐)這次是第3次嚟食,仲終於做埋會員,依家10幾間分店食都有折啦!mad
Top