Vickidream

Vickidream

我是 Vickidream
訊息
正顯示第 14 篇(共 4 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
2024-03-13
是次消費
每人約$70 (晚餐)
MAR 24

我叫左沙薑雞飯,得幾舊有肉,份量超細,仲要鹹到死!賣相真係嚇親我!大家自己睇! 我仔食招牌菜海南雞飯,啲飯唔係油飯又超硬,難食到冇朋友,仲話係招牌同埋限量發售🥴!我仔食左少少就唔想食喇...! 呢間餐廳一定不會再來,睇open rice好評黎試下,實在失望到冇朋友!
JUL 22

dislikedislikedislike今日諗住加送斬料買樓下酒樓叉燒王,平時下午買飯盒質素一向都唔差,冇諗過夜晚買正價$70半斤叉燒皇啲質素會咁差,連我仔仔一打開望到啲叉燒嘅顏色都唔想食!我特登買俾阿仔食,點知比啲咁嘅垃圾我!有一次老公夜晚買燒腩仔又係咁,返到嚟盒燒肉散修修仲要唔係燒腩仔,成日賣埋啲垃圾俾客人,真係好激氣!😤😤😤以後一定唔會再幫襯呢間垃圾酒樓!😡😡😡
2022-01-04
JAN 22

期待以久海達邨酒樓新開張,比預期失望!在屋邨開酒樓,價格算高,食物質素又一般,沒有熱水壺但又沒有員工加熱水..飲到一半茶都唔熱了!…. 早茶和下午茶都比出面貴,食物質素麻麻,寧願去海麗、星悅居果邊飲!呢啲價錢,去V walk小富臨飲好過!性價比高過佢好多!茶錢還要$12一位,我覺得貴咗啲! 但顧客服務是很好的,職員很有禮貌。☺ 第一次入到去感覺華麗,環境好乾淨,牆壁和枱面板用雲石面的,比起用枱布更乾淨,更環保,酒樓地方寬敞,這點是值得稱讚的。🤗
SEP 16

因為媽媽習慣左,每天早上必落樓下飲茶,只好選擇呢間酒樓,貪佢就腳。 飲左咁耐,唔單止冇改善,仲越做越差,好似趕客咁,難怪而加只得小貓3、4隻,好彩附近有幾間學校,lunch time冇得揀,仲有啲學生幫襯。 真心說,我未食過咁難食咁差嘅點心,排骨,價錢比出而大酒樓還要貴都算,食物質素仲要差到咁,一次又一次心軟,陪媽咪飲下茶,結果都係失望,大家可以去試一次便知一二。😞😞😞 我媽最愛食嘅燒攬仔飯配薑蓉,以前仲食得下,而加,見到碟燒攬仔就知唔係隔夜,乾真真,皮又un,完全食唔落。。 點心仲離譜,排骨,鳳瓜,...
Top