cherrytky

cherrytky

我是 cherrytky
訊息
正顯示第 110 篇(共 16 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
海膽
中拖羅
JUL 22

因為book不到bar枱,選擇左坐房。點知原來係另一個很好的體驗!間勁大,可以坐到十個人都得,而且會關上門,私隱度勁高,房內有空氣淨化機,係一個舒適的環境。 由於坐房,壽司會分兩三次送入黎,要記住服務員講的次序去食。壽司擺盤好靚,食物質素都好好,每一件都齒頰留香。海膽好鮮甜creamy,中拖羅大拖羅亦都非常美味,想一試再試。唯一敗筆既就係甜品係士多啤梨味,而唔係綠茶味。 服務質素都很好,無因為坐房而忽略。 而且就算同朋友叫不同的餐,都無調亂。
真鯛
拖羅
腦天
2022-06-25
是次消費
每人約$1045 (晚餐)
JUL 22

選擇左十八件套餐,就多左好多其他除壽司以外既食物可以試。 每一件壽司都好好食,每食一件都會讚嘆一番。呢度每一件壽司同食物都已經調好味,根本可以不用點豉油就可以直接食,而且我仲覺得有啲咸,要飲好多茶。 除左海膽好鮮甜好creamy之外,蠔都好鮮甜creamy。中拖羅大拖羅無另人失望,仲可以食到腦天!腦天係吞拿魚頭頂既肉,口感軟滑,筋少而脂肪多,魚味極濃,入口即溶,而且瞬間發現腦天先係最正啊!拖羅都給比下去! 餐廳環境一般,有啲師傅中間都會玩下電話,而且手指甲又有黑邊,感覺就唔係咁好。
奶蓋白玉烏龍
腐皮壽司
蜜糖芥末炸雞
2022-06-02
JUL 22

見到open rice 既食物相幾靚,就選擇左黎試。但餐廳距離地鐵站相當遠,要行十五分鐘左右先到。 環境佈置好靚,好多綠色植物,感覺好relaxed好chill,好適合飲住咖啡聊天。 見呢度賣點係腐皮壽司,點了炙燒蟹膏厚燒玉子同芝士蟹籽厚燒玉子,兩個都超級好味,唔會有蟹腥味。個烏冬好creamy,好濃郁,好正!個炸雞有啲似快餐店脆香雞翼,如果有個甜酸醬就更好。個芝士帶子都非常有口感,加上厚厚一片芝士,真係好味!仲有個飲品奶蓋白玉烏龍,好特別,味道唔會太甜,反而好清新,賣相又好,打卡一流。 原本講明得九十分鐘食,但之後...
檢視所有留言 ()
0分鐘 (堂食)
2022-04-06
是次消費
每人約$1000 (午餐)
APR 22

因為鏡仔的關係,所以同朋友一齊去試下。 餐廳要提前預訂及付全費,所以食完就可以走,感覺都幾特別。 一去到,就感覺到服務很好很貼心,又會準備好濕毛巾清潔雙手,還會不停更換,俾你時刻可以抹手。飲用的茶會配合番壽司而轉變,提升食物味道和清除味蕾,令到食每件壽司都會食到本身的美味。每上一件壽司,都會有解釋同教食法。而壽司師傅都會俾下意見同交流。 由於我同朋友叫既餐不一樣,服務員一開始記錯左,導致我食左朋友一件壽司。我反映完之後,佢地都好好,決定補番俾我朋友。 大部分壽司都加柚子係壽司上,或有點多既...
OCT 21

第一次試,店舖位置有啲難搵,但係店內環境不錯,仲有露台,氣氛不錯。 叫了兩個咸crepes,crepe 好脆,法國snail crepe 味道好好,夾埋crepe食,口感又脆又軟。另一個咸crepe,Parma ham with cheese,感覺太多沙律菜,芝士可以再多啲,唔係好突顯到Parma ham既味道。 是次晚餐為慶生,甜crepe叫了lavender pear with ice cream and caramel sauce. Lavender 係滲左入梨入面,好香,個梨入口即溶,加上caramel sauce 都唔會太甜。 碰巧遇上店舖既生日月,全部人都會送一個free crepe,好驚喜。 員工服務好好,好友善,...
泰式青咖喱軟殼蟹鍋配法包
JUL 21

雖然份量不算多,但不加飯,幾個送加埋,都飽。 通菜揀左辣辣地,個軟殼蟹青咖哩配薄餅好特別,薄餅唔會韌,好鬆軟,配咖哩汁好好味,如果撈飯都應該好正。 服務人員好忙,但都會好好服務,會想再食多次試其他。
愛爾蘭蠔
愛爾蘭蠔
卡邦尼意粉
卡邦尼意粉
心太軟
心太軟
生蠔
APR 21

朋友帶去慶生,聽講每日都有不同既蠔做優惠,$10一隻。當日係愛爾蘭蠔,比較creamy。我地total 叫左三打。 其他食物,火腿,芒果蝦沙律,risotto 同carbonara 意粉都好好味。 仲有最後甜品心太軟,都係好食! 值得一讚係寫Happy Birthday 既員工寫得好靚,好似印上去咁。
龍蝦
龍蝦
味噌蟹甲羅燒
味噌蟹甲羅燒
牛舌
牛舌
APR 21

同事帶我黎食生日飯,由佢地發板,大概係叫左一個松葉蟹海鮮set再額外加一隻龍蝦。 全部都係由職員即燒,逐碟上,而且燒之前會拎過黎俾我地望一望,同影相先,再拎去燒。會見到啲海鮮係超級新鮮,龍蝦仲好生猛。員工服務好好,會逐樣解釋,教我地點食,燒蜆仲有幾種選擇,清酒燒同蒜蓉,牛油等,感覺好似專人服務。食物質素好高,全部都好好食!!尤其是龍蝦同味噌蟹甲羅燒!!絕對值得一試! 唯一有不足係,師傅直接係我地後面燒,係可以影相同欣賞過程,但係會成身油煙味。
蜂窩五花腩
APR 21

由於尖沙咀有兩間分店,加上google map無明確分到兩間,容易去錯,建議打帝國中心去search. 燒肉種類有好多,揀左最famous既牛肉同蜂窩五花腩肉去燒,肉既份量都好大份,唔係得幾片。再加一個排骨湯同蛋餅,四個人都已經好夠食。不過排骨湯雖然係推介,但唔太特別,味道一般。 個牛肉同豬肉都超級好食,仲有專人幫手燒,小食又可以無限添,真的可以吃到飽。 另外我地有帶蛋糕去食,但都無收額外費用。 食物質素高,服務又好好。值得再食!
MAR 21

係網上見到愛麗絲主題,覺得好吸引,而且booking 好full, 要提前一個月book。但當去到嘅時候發覺其實又好似唔係咁物有所值。 環境設計得有啲求其,都係紙板,員工服務態度有點差。但係Tea set嗰個架係好靚。 每一個茶點都設計得好精美,攞嚟影相打卡絕對一流,而且甜點數量亦比其他嘅Tea set係多。由於甜點都係用糖霜做,食食下會覺得好漏,食唔落,甚至有啲得個樣好睇,食落唔好食。 整體黎講,可一試,但無下次。upset
Top