我是 135790
訊息
正顯示第 110 篇(共 14 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
2024-04-13
APR 24

阿仔話好耐冇試過咁好飲嘅朱古力。咀刁之人都有好評,就寫食評鼓勵一下。 上次幫襯係薯條無限添加,今次係每個餐再加$4多一份沙律。每次都有新招,欣賞食店的努力🥰 $4份的沙律,用料新鮮,漿汁甜酸適中。燈油火蠟,人工鋪租…超值啦 食物質素不錯,$128 10oz牛排(金x的價錢),望住海景,環境闊落。 試過豬排&腸,春雞,肉丸,牛肋肉飯,藜麥飯,都好味道。 酥皮海鮮湯,即叫即焗,雖然係食曬所有野先上,熱辣辣,好飲,值得等待。
2023-04-29
MAY 23

星期六2pm,第一次幫襯,見到不用等位就入去試。食物質素,中規中矩。但係個餐牌就...非常誤導。因為見到要手機scan code落單,就唔煩店員自己落。見到午市有3個選擇,就選一人套餐 $92:滑蛋豬排當加餃子。最搞笑係,落單後見到實體餐牌,散叫仲平過套餐。就向店員查詢。店員話「一人套餐及二人套餐」,不是午市。晚市餐單放在午餐餐牌?我地向店員反映,如果不是午市就不要上架,誤導食客。不過店員補充話:係要給食客多個選擇...跟住我嘗試叫店員向公司反映,不過店員話無得反映。呢間食店的服務好有問題。 最後店員把$92一人...
牛肉炒棵條
牛肉炒棵條
巴東牛肉卷
巴東牛肉卷
FEB 23

一入門口,帶位的姐姐仔就叫我哋在最近門口的一張枱。當時全店只得三枱客,佢就行都唔行,沒有熱誠都算,連最基本帶位功能都冇做。食店裝修有點詭異,同樣鋪位我都食開,改動咁大,相信花咗唔少錢,但係我唔識欣賞。明明叫左炒棵條,店員送食物到枱時話「牛肉炒麵」,連自己都唔覺得自己有特色。食物質素尚可,炒棵條和巴東牛肉卷,好好味。肉骨茶就份量少左d。 我哋三個人坐咗店內唯一的小圓枱。不過擺放位置有點危險,旁邊根本唔夠位。店員客人要在凹凸不平的窄路行,遲早出事。最搞笑係張枱已經有4張椅,我哋三個人,另一張放袋,而...
MAY 22

平日清假搵野食。阿媽話要去尖沙咀,見朋友食過就試吓。真係唔錯。服務態度好!長者又有優惠,食物種類多,飲品超丰富。之後食過其他的台灣火鍋,又貴又鹹。呢間的台灣小食比較近似台灣味道。可以再來!
APR 22

平日放假,駕車去遠啲食午餐。有免費泊車,午餐款式比想像多,價錢合理。蘑菇湯有驚喜,蘋果朱排,比目魚都很出色。因為接近下午茶時段,叫多份小食併盤,都算唔錯。 因為很少吃澱粉質,朋友想叫一份意粉給小朋友。另加$15一份茄汁意粉,都好好味! 除了食物,來呢度為咗環境。環境闊落,又有千秋。不過戶外多蚊滋,雖然有蚊怕水提供,但不能幸免。 比起附近的任食燒烤埸,呢度環境好好多,疫情嚴重,空間足夠感覺較安全。非常舒適。
JUL 21

已經來過三四次。食物質素高。棉棉冰甜品係全店最好食,性價比最高的。韓式炸雞就比較其他韓國店差少少,又乾又硬。明白始終呢間係fusion菜,所以會食其他菜式。乾身辣麵、火爐關東煮都非常出色。 不過每次叫有火爐的菜式,個火鍋都出現問題。一次用火槍開唔到,一次就gas冇氣又唔即刻換。其實服務好好,呢點可以改善就接近perfect 。 每個店員都好落力,又好專業。同一時間,招呼幾張枱,都唔會出錯。後生就係好!(同席的朋友見到店員的表現時講的)
JUL 21

見到OpenRice 的評價就來試試。平日6pm入座,我哋係第二枱客。接待問我要窗口位或卡位。第一次來的我沒有什麼想法,就答窗口位。不過,去到窗口位狀況欠佳,又全埸任揀。未坐低就改左去坐卡位。其實,一直都覺得服務無問題。點知坐低卡位前,帶位的侍應講:「你入嚟前,我問左你要窗口位還是卡位。」我又無講任何一句負面說話,咁快就贈客人一句… 之後,另一位侍應問我哋飲咩茶,我哋問有咩揀。侍應話:「普洱、鐵觀音之類」。我媽喜歡水仙,佢話冇。咁我就問其實有咩揀,經其他人提點後,她答:「普洱、鐵觀音、香片、壽湄。只有呢...
JAN 21

除咗裝修,食物真係好麻麻。餐牌主打梳乎厘,唔夠高唔夠鬆,最慘有浸油味。非常失望。令到全個午餐個句號... 本來想叫All Day Breakfast 試吓個pancakes,另一主打竟然話無,要用法包代替。好在無叫,見到人哋個份兩片法包,好薄,仲衰過一般茶記餐包。 三文治沙律,一般啦!呢個價錢,塊麵包厚少少會有點誠意。 軟殼蟹沙律,係最出色的!醬汁濃郁,意粉夠彈好。一口咬啖軟殼蟹,會爆汁。 咖啡,唔得!一間cafe,最基本要咖啡同麵包類做得好!
3 推介
nkyfoodie
BoboYiu_
水清沙幼使乜坐飛機
2021-01-01
是次消費
每人約$140 (午餐)
JAN 21

飲品食物質素很高,服務再加少少熱誠就更好。餐廳音樂太大聲,有點騷擾,唔襯個環境。環境唔錯,將餐枱係用真木頭併出來,枱面唔平,放杯有點危險。驚隻杯跌落地。 黑椒牛肋條前腸粉。腸粉有驚喜,好脆! 吳三桂花天酒釀咖啡。特別,好飮。可惜係凍飲。下單時,店員沒有提醒食客係凍飲。淨看餐牌其實唔知係咩 水清沙幼使乜坐飛機。觀賞價值極高!係d水果太冰硬了...再睇返OpenRice 以前的相片,呢款的攞碟進步了不少!欣賞!
NOV 20

食物質素唔錯,員工有誠意。相信會不斷進步。食物款式多。飮品種類。叫左杯榴連忘返(唔記得影相),好好飲。拼盤、海南雞飯都ok。係個木瓜沙律偏酸。每一位員工(每次上菜)都跟客人有交流。值得下次再來。
Top