Jasonsiu

Jasonsiu

我是 Jasonsiu
訊息
正顯示第 15 篇(共 5 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
DEC 16

今日黎到食左六個菜,推薦叉燒,厚身得黎又唔硬,份量剛剛十幾磈,半肥瘦,蝦球蒸水蛋值得一試,如果加碗白米飯一流。是日糖水係紅豆沙,好食,紅豆碎到成碗沙一樣,不太甜,好味。
DEC 16

星期日剛剛行過,仲有十分鐘就有2:30下午茶,見到$37有碗雲吞麵加餐飲,係中環黎講算價錢合理,唔駛等位,一坐底叫碗雲吞麵先,細細碗,其實兩大淡可以食哂,麵質爽囗,一定要加醋叫,味道好味好多,餐飲建議燱米水,用料幾夠!下午茶餐價格合理。
DEC 16

第一次黎食中午,朋友介紹豬手,起初擔心份量太多,不過朋友介紹到,不妨一試,先黎一碗羅宋湯,味道可以,不過材料欠奉,給70份。不到五分鐘,主菜豬手到左,外皮夠熱,肉質比較爽,兩件豬手份量比較多,可以兩人分享,驚喜在於意粉,一定要加$5去食,汁料味道啱啱好,值得一試,餐飲熱寧茶,不太酸,唔駛加糖都可以!
1 推介
專食CHEAP野既人
魚介豬骨拉麵
魚介豬骨拉麵
DEC 16

第一次黎到,見到門口已經排左五,六個人,抱著試下心態,排隊期間,待應已經派左張落單紙俾我落單,點左個魚介豬骨拉麵,加$10加麵底,碗麵賣相唔錯,湯底夠熱,飲完唔會口乾,麵身我選擇普通,如果想食軟身麵,可以選擇軟身,個人喜好普通,已經夠硬,半熟蛋味道唔錯,豬肉略為比較凍,可能預左用個麵湯去整熱、有點美中不足,不過整體覺得值得一試,魚介湯底值得一試!
1 推介
ngchiming
NOV 16

今日放工後在灣仔上堂,見到$33有雙拼燒味飯,在沒有期望之下,點了一碟叉油雞飯,食後覺得係咁嘅價錢下,係灣仔咁嘅位置覺得十分合理,值得一試,推薦叉燒飯!如果有時間,可以加$5 試埋碗例湯,足料!yummy
Top