iamlawrencelee

iamlawrencelee

我是 iamlawrencelee
訊息
正顯示第 14 篇(共 4 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
2016-07-05
是次消費
每人約$35 (下午茶)
JUL 16

屋企樓下開左間新野,梗係要試下啦 下午四點左右來,唔洗點等位 叫左個下午茶餐,碎牛粥加腸粉 粥都很鮮甜,碎牛都很好味。味道方面和海皇比較都難分高下。 腸粉有上枱已落甜醬同花生醬,重很細心係碟邊加左辣椒醬,俾好辣人仕品嘗。但份量就少左少少。 整體都扺食,始終淘大無乜粥店,而且下午茶餐重有粉麵選擇
1 推介
專食CHEAP野既人
咖哩撈面
咖哩撈面
焗豬扒飯
2016-04-24
是次消費
每人約$40 (下午茶)
APR 16

由於老婆係附近打工,所以成日去九龍城揾好野食。 呢間餐廳第一次俾佢個格局嚇親,以為好貴。但原來下午茶相當親民,三十幾蚊有交易。之前食過焗豬扒飯,絕對不錯。今次食佢個豬排撈公仔面。 埋相不錯,而且豬扒切件,令食客容易食。 公仔面彈口,不會過林。 咖哩亦不錯,易入口又唔會太辣。 $35包一杯熱飲真係無得頂likelike
Pizza 味道不錯, 厚度合適
Pizza 味道不錯, 厚度合適
Egg Benedict with Parma Ham
Egg Benedict with Parma Ham
Egg Benedict
2012-09-11
紀念日
是次消費
每人約$200 (晚餐)
SEP 12

首先想說說服務態度, 位位員工都很禮貌, 由打電話訂枱, 到我和女朋友遲到, 約左晚上七點最尾要七點十五分才到, 打個電話Say Sorry, 員工們都好好態度, 讚smile 食物賣相好靚! 份量適中, 我和女朋友都食得好飽最正係呢個, 唔明點解可以整得咁好味好快想再來食多次~smile
生蠔
2011-07-11
生日
每人約$360
JUL 11

女友係蠔的發燒友, 所以係Open rice 左找右找, 終於找到呢間晚上BUFFET, 之前未食過...但見之前食評D朋友話D蠔OK. 所以早一星期已經BOOK左, 聽電話的小姐好好人.問佢用咩咭有優惠, 佢禮貌講HSBC白金咭有80%OFF, 中銀同恒生有85%. 自助餐晚上6:30-11:00, 夠哂時間食. 我地三人, 因為女友臨時外甥仔得閒, 三人一早6:20去到, 臨時加位服務員都好有禮貌幫我地安排. 地方好靚, 夠大, 但唯獨無咩海景睇. 食物種類多, 女友至愛的生蠔不斷REFILL, 新鮮同大隻 熱食都多都我食唔哂, 唯有下次再食...
Top