goldenfish74

goldenfish74

我是 goldenfish74
訊息
正顯示第 110 篇(共 18 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
2011-10-03
是次消費
每人約$240 (晚餐)
OCT 11

打開menu雖然款式唔多, 有壽c, 刺身, 炸物, 燒物等........服務幾好, 點菜自己寫, 上菜快, 無漏過單, 真係要俾個讚lollol 刺身: 三文魚新鮮, 帶子大隻, 牡丹蝦都係好大隻, 魷魚夠爽天婦羅蝦 唔會太多粉smile鐵板牛肉粒: 老左dsad 炸蠔: 蠔本身夠大隻, 粉漿唔太多燒魷魚: 香口唔會太老燒鲭魚: 好大條好肥串燒雞翼: 總括: 無時限可以同朋友傾耐d, 唔駛食得太急, 如果有埋任飲就正
焗鴨飯
牛仔骨
2011-10-10
每人約$120
OCT 11

當天一落船放下行李在威尼斯人就行去官也街, 但當時只係十一點半未開門, 所以都係行多一陣先...... 十二點正我地回到山度士, 因為多人所以去左2樓坐下, 大家都肚餓即刻叫野食 燒乳豬 x2 夠入味脆皮 loltongue 葡式炒蜆 無沙及大隻 lol焗鴨飯 表面有飯焦香口, 內面有鴨香味 lol牛仔骨 有肉味燴雞飯 lol另外, 每碟菜都有薯條, 麵包都好香場中都有幾檯係澳門葡國人係度食, 絕非係d賣廣告及遊客餐廳
椰子雪糕
椰子雪糕
0分鐘 (外賣自取)
每人約$13
AUG 11

都係澳門朋友介紹, 洪馨椰子雪糕及椰子汁, smile雪糕要$13 蚊一杯shocked食落都好香椰子味, 但係椰子汁我地個杯係壞左變酸, 店主好好人, 將原來一桶的椰子汁倒左, 另外在店內給我們另一杯新的, 夠凍及好香滑tongue 店內仲有機器即做椰子汁smile
炭燒豬排包
燒雞翼
15分鐘 (外賣自取)
每人約$25
AUG 11

有朋友在澳門揸車同我地去黑沙食燒雞翼緊係好, 諗住平日下午五點幾無咁多人啦, 點知人頭湧湧shocked仲見到d人一打一打咁買d燒雞翼, 我都唔執輸4個人買左半打雞翼, 仲有燒粟米, 青椒, 炭燒豬排包tongue雞翼岩岩燒好真係好好味金黃色的, 而且仲有香草味, 粟米及青椒好甜 炭燒豬排包有炭香味而且無骨, 啖啖肉, 麵包用炭火烘過脆脆的, 正lol
鹽焗奄仔蟹
鹽焗奄仔蟹
好多膏
好多膏
是次消費
每人約$200 (晚餐)
AUG 11

因為訂左檯所以唔駛等位, 人地叫火鍋城緊係食火鍋, 佢地d火鍋料新鮮, 仲有一樣餸要推介, "鹽焗奄仔蟹 "lollollollol, 肉厚多膏咸味岩岩好另外仲有海蝦用黎打邊爐真係一流, 而且斤兩足, 如果冬天用原隻鮑魚打邊邊仲好
2011-08-25
每人約$152
AUG 11

睇完戲已經十點第過有位, 咪去試下, $138加一任飲任食, 有火鍋有刺身, 但係刺身細細粒, shocked炸物: 天婦羅蝦比較好大身d smile 燒物: 串燒蝦好細隻, 串燒牛舌可以好處係上菜快, 但係座位狹窄
六款不同的蠔
每人約$422
是次使用OpenRice優惠券
歐陸任點任食晚餐 8 折優惠
AUG 11

有家人生日所以試一試, 整體上係滿意的smile 服務: 侍應有禮, 上菜也很快smile 環境: 算清靜. 及有浪漫氣氛tongue, 因為全餐廳唔係太多位, 最多五六十人左右, 所以排隊取蠔唔駛太耐, 最長龍時都係六至七個人 食物: 自助有六款蠔(美國, 新西蘭, 澳洲及非洲) 無錯係非洲都有蠔出, 凍蝦, 長腳蟹, 翡翠螺, 帶子, 青口有兩款, 仲有沙律及其他小食..... 甜品都好多款式, 我鐘意芒果布丁 因為我地係要任點食, 所以仲有另一份menu可以order的 有分前菜, 湯, 麵飯, 主菜及排類, 全部都可以order, 而且仲可以order完再order, 如果你鐘意 ...
豪華碗仔翅
10分鐘 (外賣自取)
每人約$38
MAY 11

去完大三巴就去福隆新街行下, 依~~~shocked點解咁多人排隊, 原本係食碗仔翅, 但係咁多人排隊即係好野, 可是門外已經有成十個人排隊, 最後決定外賣豪華碗仔翅 $38蚊, 等左十分鐘仲落雨添mad, 只好在簷下食左佢, 味道可以, 材料有蛋, 肉絲, 竹笙及兩片有湯匙咁大的魚翅lol如果下次有時間先入去食煲仔翅
豬排包
2011-05-20
是次消費
每人約$20 (午餐)
MAY 11

中午時間入去好彩搵到4個位坐下, 呢度係7-8年前住在澳門的親人推介的, d豬排包由$11蚊食到依家$17蚊, 去官也街買完手信一定去食的 豬排包, 多汁入味即整, 包熱騰騰而且脆口葡撻, 偏甜用黎送奶茶咖啡一流
馬介休炒菜
海鮮焗飯
海鮮焗飯
沙利文蒜蓉大蝦
沙利文蒜蓉大蝦
蒜蓉大蝦, 海鮮焗飯
2011-05-21
是次消費
每人約$200 (午餐)
MAY 11

在openrice搵到兩間沙利文,但有兩間地址唔同但電話一樣huffy, 真係唔係好明, 好彩問左澳門的親人, 沙利文在京都酒店對面, 所以正確地址係 南灣大馬路512號沙利文餐廳 1961年開業, 有好多律師及法官去食飯, 因為法院就在附近, 所以價錢會貴一點, 如果想便宜的, 就唔好去呢間 我地中午時間去到餐廳唔駛等位被安排上去上層近窗口坐下, 環境都好有特色, 我地點左幾個菜色 1.馬介休炒菜 --- 馬介休咸左D, 但係加埋菜一齊食就岩岩好shocked2.葡國雞半隻 --- 雞唔會太”梅”及夠入味, 薯仔仲好味smile3.牛肋骨一份 --- 牛肋骨...
1 推介
kstrike99