Scandy

Scandy

我是 Scandy
訊息
正顯示第 110 篇(共 32 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
牛角包窩夫
牛角包窩夫
2021-09-19
是次消費
每人約$120 (下午茶)
SEP 21

終於可以唔使帶住3隻寶貝搭車去嘆咖啡啦,今次行去就得啦好方便,新樓御海灣開左幾間新食店,見佢可以比狗狗入去嘆住冷氣食野光明正大咁,係屯門區真係少之又少。 環境都好特別,好多單車露營擺設好有feel,感覺好relax,但室內坐位唔多,等天氣冇咁熱咁就可以坐外面。 店員好有禮貌,而且對狗狗態度非常有善,如果有增設狗狗餐就好啦。 講番食物,我點了甜點,牛角包窩夫超好味食落鬆脆又唔油,cappuccino 正常水準,價錢合理。 現在有online booking 更方便
檢視所有留言 ()
5分鐘 (堂食)
2021-07-01
每人約$130
JUL 21

次次經過都有人等,今晚去試一試,兩人枱見唔使點等就試下佢,點知真係一試難忘,人生之中食過唔少台式菜,未試過一間食物,叫三樣三樣都咁難食。 食物: 1.招牌牛肉麵~味精湯底,牛肚咬唔到,蘿白有渣又有根,條豆卜一咬碎晒,麵份量少過一個福麵,夾兩野冇左,重點94蚊加1 2.黯然銷魂安格斯滷肉飯~肉碎膻味到嘔,再加條牛根加隻煎蛋,收你84蚊。 3.甜不辣~overcooked, 只覺得食緊麵粉,魚餅一d魚味都冇,收42蚊。 我真係唔識欣賞所謂這間台式食物,仲可以開分店係元朗,唔該個老闆做番d入得口嘅食物出嚟,唔好做d食物出嚟只...
2021-06-15
是次消費
每人約$100 (晚餐)
JUN 21

荃灣區數下數下都有十幾間泰菜店,每次經過都見到好多人好迫下,今次早少少去食個晚餐。入到去真係好迫枱好細,其實同茶餐廳一樣,只可每人一碟加杯飲品,我地3個人已經係坐4人枱,叫4樣野3杯飲品已經冇位,唔怪得個個都係食海南雞飯同豬手飯。 咖喱海鮮麵包 - 冇料得咖喱汁個包好似擺左幾日 飛天通菜 - 好野味,但份量太少 生菜包 -得個辣字,食唔到其 他味道 泰式炒河 -最好食之選 半價可叫泰式飲品,不過不失 總結:服務態度好,食物一段,價錢低食,環境太迫,一試無妨。
JUN 21

完全冇想過咁偏僻嘅地方會有食店,如果冇咗Google都唔知點嚟。 一去到見到,原來隔離就係個camping 地方,環境好舒服好靚,而且地方好大,可以帶狗狗去嘅好地邊。 叫左兩個set lunch 咖喱豬扒飯,肉碎炒河,再加蒜蓉包 咖喱豬扒飯,咖哩好香,豬扒比較硬 肉碎炒河真係好一般 蒜蓉包有驚喜,有黃綠咖哩汁,好好味 加10蚊有芒果沙冰,都實講好鬼甜。 總結:食物一般,價錢比較貴,店員服務態度其實真係幾差,應該冇下次。
2021-06-16
是次消費
每人約$100 (午餐)
JUN 21

真心唔明白,點解會有咁多人讚依間店。下午接近兩點去食lunch, 點了一個三色刺身冷麵,原因外面真係太熱了,唔想食熱野。 上枱面時冷麵隻碗大成咁,顯得冷麵好少,不過唔重要,我都係第一次食一碗又淋又暖嘅冷麵,刺身都係暖嘅,最終我食左廿分鐘走人,原因係好嘈吵,唔係食客講野大聲,而係店內播嘅日文歌好嘈又大聲,想舒舒服服安安靜靜餐下野都唔得。 總結:裝修簡簡單單,感覺高尚,但播d鬼殺咁嘈嘅日本歌完全唔襯。店員態度好有禮,食物質素太差,我食到肚痛,價格偏高,唔會再幫襯。
2021-06-10
是次消費
每人約$560 (晚餐)
JUN 21

訂位都等左一個月,終於試到了,去到人其實唔多,但原來地方好細,食物碟碟都好精緻下,每個盤都係得個幾件少少野放係到,而廚師更加唔夠人,一個人要走幾個counter, 食物味道全部一般,個個廚師刀功一流,切野有咁細件得咁細,八爪魚未試過食咁細片,大過指甲小小,馳名片皮鴨先嚇死你,得隻手指公咁大厚切,而且應該叫片皮肉唔係片皮鴨,甜品冇樣吸引,完全似以前卡拉ok或放題d冇人會食嘅四方型蛋糕,仲要係溶架,飲品方面有個水吧,叫凍檸檬茶,佢只會比杯茶你,麻煩你自己落檸檬汁,但我明明見到有新鮮檸檬係到,原來要叫先會比,真...
1 推介
CatkingTse
2021-06-05
是次消費
每人約$60 (午餐)
JUN 21

近期多咗去新田個邊食野,貪佢夠靜地方大又可以泊車,裡面大部份店都食過晒,整體都係難食,唯獨E間會再去食,因為食物水準算唔錯。 一連兩個星期都有去食lunch 同tea, 先講下lunch, 雞脾飯同豬扒飯,真係好大件5x幾蚊算係咁啦。 不過豬扒就真係麻麻地,可能比醃肉粉太多,塊豬扒變左粉紅色,食落去好勁化學品味道,反而雞脾炸到外脆裡面雞肉滑滑唔錯。 到Tea 方面,厚切餐旦麵穩陣之選,不過價錢比較貴44蚊,而大雞脾薯條48蚊,雞脾有咖哩味幾特別。 總結:衛生情況真係需要改善,成日都唔執枱,見有客入先執,好多烏蠅飛來飛去...
原味梳乎厘Pancake
原味梳乎厘Pancake
2021-05-25
是次消費
每人約$80 (下午茶)
MAY 21

原本只係想坐下飲杯☕,點知行幾間都Full 晒,最後去到女人街見到E間有位,就入去幫襯一下。 見到下午茶餐都幾低食 Pancake +☕,另一份係All Day Breakfast 都係6x-8x蚊,就試試佢。 All Day Breakfast 正正常常不過不失 Pancake 好有驚喜,好重蛋味,超好味, 而杯☕沖得好好,飲到底個花都仲係到。 唯一間店有咩唔好,就係音樂太大聲,而且好rock 下d 歌,同個環境完全唔夾。 店員服務態度好好有禮,此店值得再去
2021-04-22
是次消費
每人約$35 (下午茶)
MAY 21

最近真係越開越多coffee shop 同 Burger 店,今日做完野經過見到一間小店,原來已經開左幾個月,但真係唔覺眼。店裡面好簡潔好細,坐位連bar 枱都唔夠十個,接近5點幾我只係叫做杯 cappuccino, 咖啡沖得幾好,有機會下之會試下其他食物。
生薑豬肉飯
生薑豬肉飯
2021-05-06
是次消費
每人約$180 (晚餐)
MAY 21

一直以來去黃金海岸食晚餐,主打西餐為主,而且價錢比較貴,終於見到有間日式餐廳,價錢合理,可以一試。 裝修就冇咩特別,一般日式風格,不過係現況就算比你裝修得好靚又如何,周圍都係膠板,一係就包書膠隔住,總之坐得舒服就算。 我們點了兩個餐再加兩個甜品 1.牛肉壽喜燒,湯底好咸,出奇地牛肉冇味,似湯渣,唔得。 2.生薑豬肉飯,好食味道剛好,不過d豬肉下次可唔可以切細件d。 3.綠茶Tiramisu,好滑,但綠茶味唔夠 4. 綠茶紅豆軟雪糕,綠茶雪糕味好燶,但軟雪糕太多冰粒 整體上間舖食甜品出色過主食。
Top