lucywu

lucywu

人生在世,每日努力搵食搵食,我希望記低每一次愉快的食經驗!雖然我對飲食既知識唔係好深,但希望簡單既文字更能與睇既人產生共鳴:)
Email: lucy1232001@msn.com
訊息
正顯示第 541543 篇(共 543 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
環遊世界
2009-10-29
生日
是次消費
每人約$24 (午餐)
OCT 09

我地6個人一早叫了外賣... 有人生日,叫了一個$120既餐...請埋生日朋友,一人都係$24,超級抵....... 外賣送貨準時,個個哥亦耐心等候smile! 餐包括一個大批(環遊世界),好多料,有8件.smile 兩件雞,好大件,幾好味,同kfc差唔多,有ketchup俾埋會好d...smile 蒜香牛肉長通粉,唔得,好咸mad食到病既咸!!!同埋唔係牛肉黎既,係一d好幼既牛肉腸. 蒜容包,正常) 所以總括來說,食物質數唔錯,價錢超值,送到上家,方便快捷!!!!!
雞扒同豬頸肉串燒
是次消費
每人約$88 (晚餐)
OCT 09

Book左5個海景位,位置唔錯.....smile 睇到海,不過個天好灰好濛,睇唔清幻彩詠香江,否則會perfect的!! 因朋友飽飽地,所以5個人叫了4個set dinner.... 野食,我覺得唔係重點,只值70分! BBQ食物唔係好熱sad而且意粉薯條都唔熱,變左食冷盤咁囉sad 我覺得配薯條或沙律最好味,另外雞扒同豬頸肉最好.....lol 無骨雞翼最差,入面D肉好奇怪,好似豆腐咁既質地,而且無味,一定要點/汁mad d staff係好nice,好有禮貌,特別係紮辮個後生女] 不過$88有景睇,有定吹下水都OK啦...... 可能唔會有下次不過,去第二度試過海景...
屙仔卷
椒鹽雞粒!
2009-08-25
是次消費
每人約$62 (晚餐)
AUG 09

今日6人行等左近30-45分鍾,因為要等3x2人桌食完!! 叫左個6人餐,$368,幾抵呀,一人一杯野飲,share餸食,樣樣試d! -5個擔擔面+1個躁肉飯! -茄子(凍凍地幾好味) -魯味拼盤(豬大腸同豆腐好味) -屙仔卷(好味呀,熱啦啦,入面d蠔一粒粒) -椒鹽雞粒(唔夠熱好似) -醉雞(最唔好美,因為d酒味太強同骨好紅) -紅燒牛肉(Ok,不過不失) -五味山珍(冷盤,夏日之選,好似沙律咁囉) -仲布甜品送:糖不甩......(入面係芝麻含) 可能因為等得太耐.好快飲o西杯餐飲!!
Top