Ghana

Ghana

我是 Ghana
訊息
正顯示第 110 篇(共 17 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
鰻魚壽司
鰻魚壽司
2019-07-13
是次消費
每人約$430 (晚餐)
JUL 19

因為返嚟香港嘅時間只有72小時,所以爭取可以食到自己最想食到嘅嘢,想去尖沙咀搵海膽飯食,唔打唔撞用咗OpenRice搵到呢一間,睇完啲相同食評之後就訂咗兩位,6:00去到食90分鐘,其實我哋都用唔晒90分鐘。 最緊要一定要叫海膽飯,佢嘅價錢 $298 但我覺得佢個海膽好豐盛,最低限度真係好滿足,當然仲非常之新鮮。 其餘叫咗我哋自己鍾意嘅壽司,再加埋一杯梅酒(仲食埋梅酒入面粒梅),兩個人買單都唔使$1,000, 我真係覺得唔錯。 Bookmark 了,下次返香港再食!yummyyummy
tinymavis
豬咪咪
豬咪咪
2019-06-05
是次消費
每人約$250 (晚餐)
JUN 19

已經係第二次嚟呢度食(第一次唔記得影相),上次食嘅時候係下午茶,唔係好多人,所以我哋有2:00坐到6:00pm,相比今日係食晚飯,佢要求我哋90分鐘要完成,同時同一層嘅另外兩間餐廳都已經開咗,好多人嚟食飯,因為兩個女仔嘅關係,所以只係叫咗一碟麵加兩個頭盤,感覺啱啱好。 兩個人食咗三樣嘢,再加兩杯野飲,埋單大約$500。食兩次佢哋嘅服務態度都好好,可以再進步多啲,希望秋天嘅時候可以試吓佢哋嘅室外感覺(因為而家實在太熱)。我會再嚟食! 佢啲特飲「豬咪咪」= Baileys + Chocolate,如果唔想有太多酒精嘅感...
花雕魚籽滷水燻蛋
椰汁西米露
椰汁西米露
2019-06-05
JUN 19

今日約咗朋友喺銅鑼灣食午餐,之前佢send咗10間餐廳俾我揀,因為就嚟要離開香港所以我想食中菜,揀呢一家嘅原因其實見到個名好得意(當時仲未知係 Mott 姊妹店),所以就揀咗呢度啦!朋友識得喺度做嘅朋友,就推介左以下幾款俾我哋,好細心每一樣淨係出兩件俾我哋,等我我哋可以試多幾款,好出色,好味道! 花雕魚籽滷水燻蛋、軟殼脆蟹腸粉、韭菜蝦餃、黑鏄豆腐、蘿蔔絲酥、黑松露燒賣、小籠包、川芎白芷燉魚皇湯、椰汁西米露。全部都好正!多謝推介!yummyyummyyummy
MAY 19

我唔係第一次食,不過第一次食尖沙咀呢一間,但就算啲嘢整得再幾靚、有幾好食,但服務態度差就已經乜都輸晒,首先你要人食90分鐘冇問題,但唔使食唔夠一個鐘頭就先叫人埋單,雖然你係有問到仲有冇野要額外叫,去到八點半真係有人排隊咩?又唔多覺囉,但就趕住要你走咁。 遇上呢啲日子尖沙咀簡直淪陷,亦都明白餐廳要係呢啲時間搵錢,問題係你地都收得唔平,俾啲服務出嚟啦! 我哋張枱有幾位小朋友,有時都唔明點解佢哋要喺小朋友面前上菜,同佢哋講嘢個個都好似發緊夢咁,食餐飯真係好勞氣。
傻CoOL惡邪
2019-03-29
是次消費
每人約$550 (晚餐)
APR 19

因為之前食得太多日本野,今年想食西餐,朋友就推介咗嚟呢度,一行十二個女仔就第一次嚟呢度食,環境氣氛都唔錯,啲員工嘅服務態度好好,侍應或者係坐喺餐廳入面嘅客人,有一半以上都係外籍人士,有推介左好多嘢比我地食。 尤其是係 Risotto and Spaghetti, 出乎意料咁比我想像中覺得更好食,因為今次啲嘢食唔係我呢位壽星女發板,所以啲名真係唔記得,不過我就負責影相,如果真係想試吓,我諗可以比張相佢哋睇,佢哋應該會解答到,我一定會再嚟食!crycrycry
2019-03-17
用餐優惠
信用卡優惠
MAR 19

不嬲都好少特登去呢一區食飯,但因為屋企有長輩生日,方便家人所以去咗荃灣食飯。 不嬲美心皇宮比我嘅印象都係以快打快,食完就走,未必講求太多嘅服務,但今次好特別,可能係荃灣,比較舊區同埋多老人家,呢度更有人情味,服務亦都比我想像中好,啲嘢食亦都有水準,尤其是個炒飯,真係炒得好好味,俾我都會再嚟。likelikelike 唔係好記得張菜單,因為全部都係姑姐發板,而佢比較鍾意清淡,同埋叫嘅每一樣餸都好啱佢嘅口味,大家都話如果要再嚟荃灣都會食佢。yummyyummyyummy
煎蛋辣牛肉熱狗
煎蛋辣牛肉熱狗
2019-02-14
是次消費
每人約$54 (下午茶)
FEB 19

周圍都係coffee shop,已近近地就有間我覺得性價比非常高嘅coffee shop,仲要食咗無限咁多次,今日我用左 HK$54 就有煎蛋辣牛肉熱狗仲要連買杯手沖咖啡... 真係覺得好抵食!yummy
檢視所有留言 ()
5分鐘 (堂食)
2013-12-20
是次消費
每人約$320 (下午茶)
DEC 13

見到雜誌介紹 MO Landmark 做緊 Laduree 下午茶 $288+10% 仲送價值 $390 Laduree 鎖匙扣,即時打電話去訂位,但對方話要 1 月 7 號後先有位,咁跨張?我只好用人事關係訂位,先可以訂到位。 去過好多酒店 high tea, 我都覺得甜點偏多,一位女士根本冇可能食得晒,但今次好唔同,鹹點有五樣之多,每一件都好精緻,令到人見到嘅時候都想食晒佢,亦唔感覺太甜、太肥。 如果有時間,我強烈推介可以一試,會覺得好值得!😊
檢視所有留言 ()
椒鹽魷魚 - 美味!
椒鹽魷魚 - 美味!
白灼中蝦 - 大大隻呀!
白灼中蝦 - 大大隻呀!
奄仔蟹,隻隻爆哂膏呀!
奄仔蟹,隻隻爆哂膏呀!
豉椒炒蜆!
豉椒炒蜆!
唔好睇少佢,勁好味!
唔好睇少佢,勁好味!
黑椒炸鮑魚 - 出色!
黑椒炸鮑魚 - 出色!
蒜蓉蒸帶子!正哦!
蒜蓉蒸帶子!正哦!
三食龍蝦,飽哂!
三食龍蝦,飽哂!
樣樣都好得呀.... ^^
15分鐘 (堂食)
2011-09-03
每人約$350
SEP 11

朋友已經介紹好耐,一直都未抽到時間去食,星期六興之所致,十五人一齊開大餐,全部夾埋共食咗 18 道菜,真係充滿罪惡,兼飽到上心口呀!不過真係好好味,最出色一定係個奄仔蟹,隻隻都爆哂膏,強烈推介呀!
HelenBBG
唔知咩花枝... 不過不失
唔知咩花枝... 不過不失
皮蛋.. 靚!
皮蛋.. 靚!
燒賣.. 一般般啦!
燒賣.. 一般般啦!
三杯雞!
三杯雞!
金牌小籠包
擔擔麵
2010-10-07
每人約$110
OCT 10

下午先決定晚上一聚,決定食咩時,諗下未去過 The One,不如係入面選擇一間試下啦!經多人投票後就決定食台灣嘢啦! 有咩好食?睇相啦! p.s. 坐位有限,最多八個人一齊坐,再多啲人就好迫架啦...
Top